Preîncălziți cuptorul la 180°C (160°C/Gas Mark 4). Puneți formele de copt într-o tavă pentru brioșe.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 160 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Amestecaţi crema împreună cu untul și zahărul până devine ușoară și pufoasă.
Se bat treptat ouăle și extractul de vanilie; dacă amestecul începe să se coaguleze, se adaugă puțină făină.
Cu o lingură de metal, încorporați făina rămasă.
Puneţi lingurile de amestec în tava de copt și coaceţi timp de 15 - 20 de minute până când cresc bine și devin ferme la atingere. Scoateți din cuptor, lăsați să se răcească pe un grătar de răcire.
Durată de coacere: 15 Minute
Luați un cuțit ascuțit și tăiați un cerc din partea de sus a fiecărei prăjituri la o distanţă de aproximativ 1 cm de margine. Tăiați bucățile astfel încât să devină plate.
Puneţi o lingură de ornamente în orificiul rămas în fiecare cupcake. Acoperiţi apoi cu cercul tăiat anterior pentru a forma brioșa.
Puneți crema de unt de vanilie într-o pungă prevăzută cu o duză în formă de stea și adăugaţi un vârtej de cremă deasupra fiecăruia. Presărați ornamentele deasupra cremei de unt pentru a termina!
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri