Se scot sâmburii prunelor și apoi se taie jumătăți.
Se lasă prunele la scurs pe o sită. Baza formei de copt se unge cu grăsime. Cuptorul se preîncălzește.
Poziție grătar: în partea de jos
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Se pune untul într-un vas de mixare. Se adaugă zahărul, făina, alunele mărunțite și se amestecă cu mixerul (cu paletele de batere) la viteză mică până ce se obține un aluat sfărâmicios.
Într-un vas de mixare se freacă spumă untul folosind mixerul cu paletele de batere. Se adaugă treptat zahărul, zahărul vanilinat și sarea amestecând continuu până ce se obține o compoziție legată. Se încorporează câte un ou, pe rând, la jumătate de minut fiecare, amestecând cu mixerul la viteză maximă. Se amestecă făina cu praful de copt și se încorporează scurt la viteză medie. Aluatul obținut se întinde în forma de copt iar deasupra se distribuie prunele. Peste prune se împrăștie aluatul sfărâmicios. Se introduce forma în cuptor și se coace pentru 40 de minute.
Poziție grătar: în partea de sus
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Forma cu prăjitură se scoate pe un grătar de bucătărie și se lasă să se răcească.
Se desprinde marginea formei de copt și se îndepărtează. Se desprinde prăjitura de pe baza formei de copt cu un cuțit mai mare sau cu o paletă de tort și se așază pe un platou de tort.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri