Flag

Jeleu de coacăze roşii şi agrişe

5 borcane 200 ml
Medie
40
Pur și simplu un jeleu delicios într-o culoare grozavă, făcut din coacăze
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Dacă doriți, adăugați 2 linguri de rom după preparare.
Recipe Tips
La nevoie, sucurile de fructe pot fi congelate în porții. Ele trebuie dezghețate complet pentru a fi folosite în jeleu.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru jeleu
850 gagrișe
600 gcoacăze roșii
1 plicGelfix 2:1 Dr. Oetker
500 gzahăr

Afișare produse

Picture - Gelfix 2:1 Dr. Oetker
1

Suc de fructe de pădure

Spălați coacăzele și agrișele. Extrageți separat sucul din ambele fructe folosind o oală sub presiune sau măsurați 500 ml agrișe și 250 ml suc de coacăze. Fierbeți borcanele și capacele cu filet sau clătiți cu apă foarte fierbinte.

2

Preparaţi jeleul

Amestecați sucul de fructe cu zahărul și pachetul de Gelfix 2:1 într-o cratiță mare. Aduceți totul la fiert în timp ce amestecați timp de cel puțin 3 minute. Efectuați testul de gelifiere: puneți 1-2 lingurițe din jeleul fierbinte pe o farfurie. Dacă nu se întărește, continuați să gătiți timp de 1 minut.

3

Turnați în borcane

Umpleți imediat borcanele până la refuz. Închideţi, întoarceţi imediat și lăsaţi pe capace aproximativ 5 minute.

  • Dacă doriți, adăugați 2 linguri de rom după preparare.
  • La nevoie, sucurile de fructe pot fi congelate în porții. Ele trebuie dezghețate complet pentru a fi folosite în jeleu.