Flag

Prăjiturele cu ciocolată

16 porții
Medie
90
Prăjiturele cu ciocolată și decor de iarnă. Sigur musafirii vor fi impresionați, mai ales copiii!
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
În momentul servirii, dacă doriți sa creați o pădure magică, luați un platou și din restul de pandișpan fărâmițat, formați o bază pe post de pământ, adăugați conuri de brad, măceși și rămurele astfel încât să creați un tărâm de basm și integrați prăjiturile în acest vizual. Sigur musafirii vor fi impresionați, mai ales copiii! 
Succes! 
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru blat
1 cutieMix pentru Pandișpan sau blat pentru tort fără gluten Dr. Oetker
5ouă
30 mlapă
30 gCacao Dr. Oetker
Pentru cremă
1 plicCremă pentru prăjituri cu gust de ciocolată cu preparare cu unt
150 gunt
250 mllapte
Ganaj de ciocolată
100 gciocolată neagră cu 70% cacao
200 mlsmântână pentru frișcă - minim 32% grăsime
1 plicFinesse coajă rasă de portocale Dr. Oetker
Pentru decor
fructe proaspete - coacăze și frunzulițe verzi de sezon (iarnă)

Afișare produse

Picture - Mix pentru Pandișpan sau blat pentru tort fără gluten Dr. Oetker
Picture - Cremă pentru prăjituri cu gust de ciocolată cu preparare cu unt
1

Se scot 30 gr din conținutul unui plic mix pentru tort și se adaugă în schimb 30 g cacao. Se amestecă apoi cu ouăle și apa conform indicațiilor de pe plic, se toarnă totul într-o singură foaie pe o tavă de tort pregătită cu hârtie de copt și se coace aprox. 25 minute. 
Se lasă să se răcească, apoi se taie rondele cu ajutorul unui cutter special pentru prăjituri. 
Resturile de pandișpan se fărâmițează si se păstrează pentru decor. 

Poziție grătar: central

Durată de coacere: 20 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

2

Crema se face conform indicațiilor de pe plic, amestecând mixul cu untul și laptele. Se pune totul într-un posh și dacă este cazul, se lasă la rece. 

3

Ganajul se obține încălzind frișca aromatizată cu plicul de finesse portocală, până în punctul de fierbere. Se omogenizează apoi cu ciocolată și se lasă la rece până se mai întărește puțin, însă nu prea tare, atât cât să curgă ușor. 

4
Picture - Prajiturele cu ciocolata 2

Se formează prăjiturelele în straturi: blat - cremă - blat - cremă, în 2 sau 3 straturi după preferințe, iar deasupra se pune ganajul de ciocolată, lasând să curgă ușor pe marigine.
Se decorează cu coacaze și câte o frunzuliță de ilix. 
Se lasă la rece minim o oră. 

  • În momentul servirii, dacă doriți sa creați o pădure magică, luați un platou și din restul de pandișpan fărâmițat, formați o bază pe post de pământ, adăugați conuri de brad, măceși și rămurele astfel încât să creați un tărâm de basm și integrați prăjiturile în acest vizual. Sigur musafirii vor fi impresionați, mai ales copiii! 
    Succes! 
  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.