Flag

Amandină de post

8 porții
Medie
30
Amandina, una dintre cele mai bune prăjituri de cofetărie, rețetă de post
Perfectă pentru sărbători alături de cei dragi sau ca un răsfăț de zi cu zi, amandina de post demonstrează că se pot respecta tradițiile culinare fără a face rabat la gust.
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
220 gfăină
40 gCacao - Unt de cacao minim 20% Dr. Oetker
1 plicPraf de copt Dr. Oetker
1 vârf de cuțitsare
100 gzahăr brun
240 mlapă rece
100 mlulei
2 plicuriZahăr vanilinat bourbon Dr. Oetker
Pentru cremă
150 gpudră de migdale (sau migdale decojite, măcinate fin și cernute)
60 gzahăr brun
4 linguriAmidon alimentar Gustin Dr. Oetker
4 linguriCacao - Unt de cacao minim 20% Dr. Oetker
750 mlBăutură din soia cu gust de ciocolată Inedit
Pentru sirop
8 lingurizahăr
300 mlapă
2Esență rom Dr. Oetker - fiole
Pentru glazură
1 plicGlazură ciocolată neagră Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Cacao - Unt de cacao minim 20% Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Zahăr vanilinat bourbon Dr. Oetker
Picture - Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
Picture - Cacao - Unt de cacao minim 20% Dr. Oetker
Picture - Esență rom Dr. Oetker - fiole
Picture - Glazură ciocolată neagră Dr. Oetker
1

Pentru aluat

1. Se amestecă făina cu praful de copt, cacaua și sarea. Zahărul și zahărul vanilat-bourbon se pun în apă să se dizolve, apoi se adaugă uleiul.
2. Aluatul se toarnă într-o formă mică de copt 25x16 cm și se coace.
Temperatura de coacere: 180 ͦC (cuptor preîncălzit)
Timp de coacere: 15-20 minute 

Apoi se scade temperatura și se mai coace 15 minute. După coacere se lasă la răcit.
Temperatura de coacere: 170 ͦC
Timp de coacere: 15 minute 

Poziție grătar: central

Durată de coacere: 30 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

2

Pentru cremă

Se amestecă toate ingredientele într-o oală și se pune la foc potrivit, amestecând continuu. Când compoziția devine consistentă, se ia de pe foc și se răcește pe baie de apă. Se opresc 3 linguri pentru decor.

3

Pentru sirop

Se ard 2 linguri de zahăr până se caramelizează. Se adaugă apă treptat și se lasă la fiert până se topește caramelul. Se adaugă și restul de zahăr și esență de rom, apoi se lasă puțin la răcit. Se taie blatul în două, se însiropează stratul de jos, se adaugă crema, apoi se pune al doilea blat și se insiropează.

4

Pentru glazură amandină de post

Se prepară glazura conform instrucțiunilor de pe ambalaj și se decorează cu crema rămasă. Se ține în frigider câteva ore și apoi se servește.

  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.