Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Amandină de post

Prăjitură clasică, una dintre cele mai gustoase prăjituri din lume

aprox. 12 bucăți

grad de dificultate mediu 40 Minutes

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Amandină de post

Pentru aluat:

220 g făină
40 g Cacao Dr. Oetker
1 plic Praf de copt Dr. Oetker
½ linguriță sare
100 g zahăr brun
240 ml apă rece
100 ml ulei
2 plicuri Zahăr Vanilinat Dr. Oetker

Pentru cremă:

100 g pudră de migdale (sau migdale decojite, măcinate fin și cernute)
1 plic Vege Gel Dr. Oetker
50 g zahăr brun
aproximativ 40 g Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
aproximativ 7 - 8 lingurițe Cacao Dr. Oetker
800 ml lapte de soia

Pentru sirop:

8 linguri zahăr
3 cani apă
aproximativ 4 lingurițe Esență de rom 38 ml Dr. Oetker

Pentru glazurare:

1 plic Glazură ciocolată neagră Dr. Oetker

Mod de preparare

Mod de preparare

1

Pentru aluat se amestecă făina cu praful de copt, cacaoa şi sarea. Zahărul şi zahărul vanilinat se dizolvă în apă şi se adaugă uleiul. Se toarnă peste compoziţia de făină şi se amestecă cu mixerul la viteză mare. Aluatul se toarnă într-o formă de copt (aproximativ 25 x 18 cm) şi se coace 30 min la 180°C (cuptor preîncălzit); se scade apoi temperatura la 170°C şi se mai lasă încă 30 minute. Se scoate din formă şi se lasă să se răcească pe un grătar.

2

Pentru cremă se amestecă toate ingredientele într-o oală şi se pune pe foc potrivit, amestecând continuu. Când compoziţia devine consistentă, se ia de pe foc şi se răceşte pe baie de apă. Se opresc 5 linguri din cremă pentru decor.

3

Pentru sirop se ard 2 linguri de zahăr într-o crăticioară până când se caramelizează. Se adaugă o cană de apă şi se lasă să fiarbă până se topeşte caramelul. Se adaugă restul de zahăr şi apa, iar la final, când siropul s‑a mai răcit puţin, esenţa de rom.

4

Se taie blatul pe orizontală în trei straturi egale. Se însiropează stratul de jos şi se întinde jumătate din cremă. Se pune al doilea strat, se însiropează şi se aşează crema rămasă. Deasupra se pune ultimul strat de blat şi se însiropează. Se prepară glazura conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi se decorează cu crema rămasă. Se ţine în frigider câteva ore şi apoi se serveşte.

Informații nutriționale pentru rețeta Amandină de post

Per porție / bucată Per 100 g / ml