Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Bile cu rom

Desert de sărbătoare

despre 70 bucăți

grad de dificultate mediu 60 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Bile cu rom

Pentru aluat:

4 ouă
100 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
100 g făină
20 g Cacao Dr. Oetker
1 linguriță rasă Praf de copt Dr. Oetker

Pentru umplutură:

4 plic Glazură ciocolată neagră Dr. Oetker
125 ml rom
100 g gem de portocale
aproximativ 1 - 2 linguriță Esențe de vanilie 38 ml Dr. Oetker
ornamente din zahăr multicolore

Mod de preparare

Mod de preparare

1

Tava de copt se unge și se tapetează cu hârtie de copt. Marginile hârtiei de copt se îndoaie pe lateralele tăvii. Cuptorul se preîncălzește.

2

Aluat: Ouăle se pun într-un vas și se bat spumă, folosind mixerul la viteză mare cca. 1 minut. Amestecând continuu se adaugă treptat, pe durata unui minut, prin presărare, zahărul amestecat cu zahărul vanilinat, apoi se continuă baterea încă 2 minute. Făina se amestecă cu cacao și cu praful de copt, apoi se încorporează scurt în compoziție, cu mixerul la viteză mică. Aluatul se toarnă și se întinde în tava de copt. Se introduce apoi în cuptor, pe grătarul din mijloc și se coace.

Cuptor electric: 200 °C

Cuptor cu aer cald: 180 °C

Durată de coacere: aproximativ 10 Min.

3

Blatul se desprinde cu atenție, se răstoarnă direct pe suprafața de lucru și cu tot cu hârtia de copt, se lasă să se răcească.

4

Bilelele cu rom: 1 plic de glazură ciocolată neagră se pregătește conform indicațiilor de pe ambalaj. Blatul se mărunțește grosier într-un vas, apoi peste el se adaugă romul, gemul de portocale sau de caise, aroma și glazura topită. Se amestecă totul cu mixerul, până ce se obține o masă omogenă, care se lasă în repaus, la rece timp de cca. 1 oră. Din această compoziție se formează bile de mărimea unor nuci. Bilele se păstrează în frigider: 1 oră.

5

Decor: Restul de glazură se topește, apoi se folosește pentru rularea bilelor, după care se decorează cu ornamentele colorate de zahăr. Se lasă pe hârtia de copt ca să se întărească, după care se păstrează la frigider, pentru cel mult două săptămâni.

Informații nutriționale pentru rețeta Bile cu rom

Per porție / bucată Per 100 g / ml

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii