Flag

Brioșe flori

6 bucăți
Medie
80
Brioșe florale cu zară și zmeură, un desert delicios, inspirat de frumuseţea şi simplitatea florilor, simplu de preparat
Savurați bucuria și frumusețea primăverii cu brioșele florale ce îmbină gustul dulce-acrișor al zmeurei cu aroma proaspătă a esenței de lămâie. Delicioase și încântătoare, aceste brioșe inspirate de frumusețea și simplitatea florilor, sunt perfecte pentru a aduce un strop de veselie și culoare în...
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Se poate folosi și zmeură congelată.
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Pentru forma de brioșe cu 6 bucăți
forme de brioșe din hârtie, cu diametrul de 5 cm
orificii de șprițare, formă de flori

Ingrediente

Pentru aluat
75 gzmeură
1ou de mărime medie
4 linguriulei de gătit - de exemplu ulei de floarea soarelui
125 mlzară
65 gzahăr
1 prizăsare
0,5 fioleEsențe de lamâie 38 ml Dr. Oetker
125 gfăină din grâu
1 linguriță rasăPraf de copt Dr. Oetker
0,5 lingurițe raseBicarbonat de sodiu alimentar Dr. Oetker
Crema de unt
200 gunt foarte moale
20 gZahăr pudră aromatizat Dr. Oetker - cu aromă de citrice și de vanilie
150 gPremium Pudding Vanilie Bourbon Dr. Oetker
coloranți alimentari

Afișare produse

Picture - Esențe de lamâie 38 ml Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Bicarbonat de sodiu alimentar Dr. Oetker
Picture - Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker - cu aromă de citrice și de vanilie
Picture - Premium Pudding Vanilie Bourbon Dr. Oetker

Cum se prepară brioșele florale?

1

Pregătirea brioșelor florale

Zmeura se alege. Formele de brioșe din hârtie se repartizează în forma de copt. Cuptorul se preîncălzește.

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

2

Aluatul

Se amestecă cu telul, într-un vas de mixare oul, uleiul, zara, zahărul, sarea și aroma. Separat se amestecă făina, praful de copt și bicarbonatul de sodiu, se toarnă peste compoziția lichidă și se amestecă până la omogenizare. Compoziția de aluat astfel preparată se repartizează în formele de brioșe cu ajutorul a 2 linguri. Câte trei-patru bucăți de zmeură se înfig adânc în aluat. Forma de copt se introduce în cuptor și se coace.

Poziție grătar: central

Durată de coacere: 25 Minute


După coacere, brioșele se mai lasă în forma de copt circa 10 minute, apoi se desprind și se lasă pe un grătar de bucătărie să se răcească.

3

Crema de unt

Picture - Brioșe flori 1

Untul și zahărul pudră se freacă spumă circa 3 minute folosind mixerul cu paletele de batere. Se încorporează treptat cu lingura budinca, apoi se amestecă în continuare pentru încă un minut. Din crema astfel obținută se ia o lingură bună și se colorează folosind coloranții alimentari verde deschis. Cremă astfel colorată se trece într-un poș cu orificiul triunghiular (fig. 1)

4
Picture - Brioșe flori 2

Circa 2/3 din restul de cremă se colorează în roz cu colorant alimentar roșu. Jumătate din crema colorată în roz se repartizează pe marginea unui poș cu orificiu rotund cu diametru de 6 mm (așa cum se vede în figura 2), apoi jumătate din crema necolorată se pune în mijloc. Se pregătește un alt poș tăind un orificiu triunghiular ca în figura unu și în acesta se pun cremele rămase repartizate, așa cum s-a făcut în al 2-lea poș.

5
Picture - Brioșe flori 3

Acum se șprițează diferite forme de flori peste brioșe folosind, eventual, și un orificiu de poș în formă stelată cu diametrul de 8 mm. Brioșele se așază pe un platou de tort, apoi se șprițează forme de frunze verzi.


Decorare brioșe florale
Picture - Brioșe flori 4
Picture - Brioșe flori 5
Picture - Brioșe flori 6
Picture - Brioșe flori 7
Picture - Brioșe flori 8

Pentru a obține diferite forme de flori, crema de unt se șprițează folosind diferite orificii pentru flori ca de exemplu: stelate, în formă de rozetă precum și alte orificii.

  • Se poate folosi și zmeură congelată.
  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.