Flag

Chec cu ciocolată, caramel sărat și nuci

12 porții
Ușoară
60
Un desert foarte ușor de făcut și de savurat
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru blat
250 gfăină
50 gCacao - Unt de cacao minim 20% Dr. Oetker
130 gzahăr
2 lingurițePraf de copt cu Șofran Dr. Oetker
0,5 lingurițeBicarbonat de sodiu alimentar Dr. Oetker
0,5 lingurițesare
130 gciocolată neagră
120 mllapte
130 gunt
1 lingurițăEsență naturală de vanilie Madagascar
3ouă
Pentru caramelul sărat
200 gzahăr
50 mlapă
60 gunt nesărat
120 mlsmântână lichidă
1 lingurițăsare (fulgi)
Pentru decor
Nuci Pecan sau nuci obișnuite

Afișare produse

Picture - Cacao - Unt de cacao minim 20% Dr. Oetker
Picture - Praf de copt cu Șofran Dr. Oetker
Picture - Bicarbonat de sodiu alimentar Dr. Oetker
1

Pregătirea blatului

Într-un bol adânc amestecăm mai întâi toate ingredientele lichide: ouăle - care se bat bine, laptele, untul (topit în prealabil) și o linguriță de esență de vanilie. Amestecăm apoi totul cât mai bine.
Într-un alt bol, separat, punem toate ingredientele solide: făina, cacao neagră, ambele cernute în prealabil, zahărul, sarea, o jumătate de linguriță de bicarbonat și 2 lingurițe de praf de copt. Amestecăm bine totul, pentru omogenizare. 
La final se combină între ele compozițiile din cele două boluri și le amestecăm cât mai bine cu o spatulă. Adăugăm apoi bucățelele de ciocolată și turnăm toată compoziția în forma de chec, pe care am tapetat-o înainte cu hârtie de copt. După preferință se pot adăuga și câteva nuci pe deasupra checului, înainte de a se pune la cuptor.
Se coace la cuptor, la temperatura de 180 de grade, timp de aproximativ 50-55 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.

Poziție grătar: central

Durată de coacere: 50 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

2

Pregătirea caramelui sărat

Într-o oală mică punem zahărul împreună cu apa și amestecăm puțin la început, pentru omogenizare. Apoi lăsăm la foc mediu, până zahărul se topește și se caramelizează și va capăta o culoare ușor maronie, fără să mai amestecăm deloc între timp în compoziție. 
Când caramelul s-a făcut, stingem focul, adăugăm peste el untul și amestecăm bine. Adăugăm apoi în compoziție smântâna lichidă și fulgii de sare și amestecăm bine totul. Lăsăm deoparte compoziția rezultată pentru circa 1 oră.

3

Montarea checului

După ce am scos checul din cuptor și acesta s-a mai răcit, se îndepărtează hârtia de copt și se poate turna caramelul sărat peste chec, pe toată lungimea sa. Se adăugă pe deasupra, pentru decorare, nucile pecan, mărunțite în prealabil.
Checul se poate decora și cu nuci obișnuite, alune, fructe confiate sau chiar fructe proaspete, după preferință.