Flag

Chutney de mere

32 porții
Ușoară
40
Acest chutney picant de mere cu ceapă roșie și ghimbir se potrivește bine cu brânză și pui la grătar. Se prepară cu ușurință.
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
De asemenea, puteți folosi 1/2 ardei iute în loc de fulgi de chili.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aproximativ 7-8 borcane a câte 200 ml fiecare
200 gceapă roșie (preparată cântărită)
900 gmere roșii (preparate cântărite)
10 gghimbir proaspăt ras
300 mlsuc de mere
100 mloțet de mere
1 plicGelfix 2:1 Dr. Oetker
250 gzahăr
1 praffulgi de chili
sare (aproximativ ½ linguriță)

Afișare produse

Picture - Gelfix 2:1 Dr. Oetker
1

Pregătiți merele și ceapa

Curățați ceapa, tăiați-o foarte fin și cântăriți 200 g. Merele se spală, nu se curăță de coajă, se taie în sferturi, apoi în cubulețe foarte fine. Se cântăresc 900 g mere. Se curăță ghimbirul, se rade fin; se măsoară 300 ml suc de mere și 100 ml oțet de mere. Fierbeți borcanele și capacele cu filet sau clătiți cu apă foarte fierbinte.

2

Gătiţi chutney de mere

Puneți ceapa, mărul tăiat cubulețe, sucul de mere, ghimbirul, oțetul de mere și zahărul împreună cu Gelfix Extra 2:1 într-o cratiță mare. Se aduce totul la fiert amestecând pentru 3-5 minute, apoi din când în când, astfel încât merele tăiate cubuleţe să fie al dente. Asezonați chutney-ul cu fulgi de chili și sare.

3

Turnați chutney în pahare

Turnaţi imediat chutney-ul de mere în borcane, închideți cu capace, întoarceți imediat și lăsați să stea aşa aproximativ 5 minute.

  • De asemenea, puteți folosi 1/2 ardei iute în loc de fulgi de chili.