Cozonac cu nucă și ciocolată

Cozonac pufos și cremos preparat cu Mixul pentru Cozonac. Fără frământare! Rezultat sigur!

12 porții

grad de dificultate mediu 120 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Cozonac cu nucă și ciocolată

Aluatul:

Mixer
Hârtie de copt
Sucitor
1 Tavă cozonac
1 cutie Mix pentru Cozonac (se folosește doar mixul pentru aluat din cutie)
2 gălbenușuri
200 ml lapte rece (de la frigider)
100 g unt
50 ml ulei floarea soarelui

Umplutura:

3 buc. albușuri
200 g nucă măcinată După preferintă se pot adăuga rahat și stafide!
1 cutie Mix pentru Cozonac (se foloseste doar mixul pentru umplutură din cutie)

Decorarea:

1 gălbenuș

preparation

Mod de preparare

1

Prepararea aluatului

În cratiță se topește untul amestecat cu laptele, apoi se lasă să se răcească.
Într-un vas pentru mixer se amestecă cu o lingură mixul pentru aluat și conținutul plicului de drojdie din cutia Mix pentru Cozonac. Se adaugă amestecul de unt si  lapte cald, gălbenușurile, apoi se amestecă cu mixerul, folosind spiralele pentru aluat, pentru început  la viteză mică, iar apoi la viteză maximă timp de 4 minute,  până la omogenizare .
Aluatul obținut se pune într-un vas uns cu ulei, se acoperă cu folie de prospețime și se lasă la dospit într-un loc cald  aproximativ 1,5 ore (până își dublează volumul).

2

Prepararea umpluturii

Într-un vas se pun albușurile și se mixează până se obține consistența de bezea.
Se adaugă treptat mixul pentru umplutură  și se amestecă cu o lingură de jos în sus.
La final se adaugă nuca macinată și după preferință rahatul taiat în bucăți și stafidele.

3

Pregătirea Cozonacului

Când aluatul și-a dublat volumul se împarte în două. Se întind 2 foi cu dimensiunile de 30x22 cm, iar pe deasupra se întinde umplutura cu nucă și/sau se presară cubulețele de rahat și stafidele.
Foile se rulează obținându-se 2 batoane care se împletesc și se așază în tava de cozonac tapetată cu hârtie de copt .
Se lasă cozonacul din nou la crescut într-un loc cald, aproximativ 30 de minute, până crește din nou.
Se unge cu gălbenuș de ou, se presară cu zahăr și se coace la temperatura de 180  ͦ C, timp de 50-55 de minute, până când se rumenește frumos la suprafață. 

Cuptor electric 180 °C

recipe.preparation.gas 180 °C

Groove/Height: central

Durată de coacere: 50 Minute

Consimțământul pentru urmărire

Ne-am bucura dacă ați fi de acord ca noi și partenerii noștri să folosim cookie-uri și tehnologii similare pentru a înțelege modul în care utilizați site-ul nostru web. Acest lucru ne permite să înțelegem mai bine comportamentul Dvs. ca utilizator și să adaptăm site-ul nostru în consecință. Mai mult, noi și partenerii noștri am dori să folosim aceste date pentru oferte personalizate pe platformele partenerilor noștri. Dacă sunteți de acord, vă rugăm să faceți clic pe „De acord”. Vă rugăm să consultați politica noastră de confidențialitate pentru informații detaliate. Vă puteți răzgândi în orice moment.

Caracteristici necesare

Avem nevoie de aceste cookie-uri și tehnologii similare pentru a permite funcțiile de bază ale site-ului nostru web. Aceasta include, de exemplu, salvarea acestor setări. Aceste sunt strict necesare și nu pot fi închise.

Active permanent

Analize analitice și pesonalizare

În plus, am dori să aflăm mai multe despre modul în care utilizați site-ul nostru web pentru a-l optimiza pentru dvs. și pentru alți utilizatori. În acest scop, folosim cookie-uri și tehnologii similare care cartografiază comportamentul utilizatorilor și astfel ne ajută să îmbunătățim oferta noastră pentru dvs.

da

Nu

(Re-) Marketing / partajare date cu terți

Pentru a ne asigura că ne putem adapta campaniile de marketing în funcție de nevoile dvs., colectăm modul în care ajungeți pe site-ul nostru web și modul în care interacționați cu reclamele noastre. Acest lucru ne ajută să îmbunătățim nu numai reclamele noastre, ci și conținutul nostru. Partenerii noștri de marketing folosesc, de asemenea, aceste informații în scopuri proprii, de ex. pentru a vă personaliza contul sau profilul pe platforma lor.

da

Nu