Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Cozonac de Paște

Pur și simplu delicios

aprox. 30 bucăți

grad de dificultate mediu 40 Minutes

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Cozonac de Paște

Pentru aluatul dospit:

250 ml lapte
100 g unt sau margarină moale
500 g făină
1 cub Drojdie proaspătă Dr. Oetker
50 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 plic Finesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
1 ou
1 albuș
100 g migdale curățate de coajă și mărunțite
100 g coajă de lămâie zaharisită
100 g coajă de portocală zaharisită
100 g Stafide aurii Dr. Oetker

Pentru ungere:

1 gălbenuș
1 lingură lapte

Mod de preparare

Mod de preparare

1

Pentru aluat, se încălzește laptele și se adaugă untul sau margarina. Drojdia proaspătă se fărâmițează într-un bol cu 3 linguri de apă caldă și 1 lingură de zahăr, se amestecă și se presară 4 linguri de făină, apoi se lasă 15 minute la căldură să dospească.

2

Aluatul dospit: Făina se pune într-un bol. Se adaugă maiaua de drojdie (pasul 1). Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, Finesse-ul, oul, albușul și amestecul călduț de lapte. Se amestecă laolaltă cu mixerul, cu paletele de frământat, la viteză mică apoi încă 5 minute la viteză maximă până ce se obține un aluat neted (se poate frământa și cu mâna). La sfârșit se încorporează migdalele, coaja de portocale, coaja de lămâie și stafi dele. Aluatul acoperit se lasă la dospit într-un loc călduț până când își mărește vizibil volumul. Tava se tapetează cu hârtie de copt.

3

Aluatul se mai frământă puțin pe un blat tapetat ușor cu făină, apoi i se dă forma unei pâini rotunde (cu diametrul de cca. 18 cm). Se așază în tava de copt și se mai lasă acoperit, la dospit, într-un loc călduț până când își mărește vizibil volumul. Se preîncălzește cuptorul.

4

Umplutura: Gălbenușul se bate împreună cu laptele. Cozonacul se crestează (nu foarte adânc) în cruce și se unge cu gălbenușul bătut. Se introduce în cuptor în partea de jos și se coace.

Cuptor electric: 180°C

Cuptor cu aer cald: 160°C

Durată de coacere: aproximativ 35 - 40 Min.

5

Cozonacul copt se lasă cu tot cu hârtia de copt la răcit pe un grătar de bucătărie.

Informații nutriționale pentru rețeta Cozonac de Paște

Per porție / bucată Per 100 g / ml