Flag

Dulceață fină de zmeură cu lichior de portocale

4 borcane 250 ml
Medie
40
O delicatesă
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
În loc de Gelfix Super 3:1 puteţi folosi un plic de Gelfix Extra 2:1 şi 500 g de zahăr.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Ingrediente
700 gzmeură pasată (obținută din circa 1000 g zmeură)
350 gzahăr
75 mllichior de portocale
1 plicGelfix 3:1 Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Gelfix 3:1 Dr. Oetker
1

Pregătire: Zmeura se sortează şi se pasează printr-o sită, apoi se cântăresc 700 g.

2

Mod de preparare: Piureul de fructe se amestecă cu Gelfixul şi zahărul, conform instrucţiunilor de pe plic.Se pun la foc mare şi se fierb, amestecând continuu minim 3 minute. Se adaugă lichiorul şi se mai fierbe 1 minut. Se spumează, iar apoi se umplu borcanele pregătite în prealabil. Se închid borcanele cu capace cu filet şi se lasă circa 5 minute să stea întoarse cu capacul în jos. Pe durata răcirii borcanele se întorc de mai multe ori.

  • În loc de Gelfix Super 3:1 puteţi folosi un plic de Gelfix Extra 2:1 şi 500 g de zahăr.