Flag

Dulceață în straturi din piersici și zmeură, cu valoare energetică redusă

4 borcane 250 ml
Medie
40
O capodoperă dulce
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Borcanele nu se mai răstoarnă pentru a nu se amesteca straturile de dulceață.
Recipe Tips
Pentru dulceața de piersici puteți folosi și suc de portocale din comerț.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Dulceață de piersici
400 gpiersici
100 mlsuc de portocale proaspăt
0,5 cutieGelifiant cu fructoză dietetic Dr. Oetker
Dulceață de zmeură
500zmeură
0,5 cutieGelifiant cu fructoză dietetic Dr. Oetker
2 - 3 plicuriZahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Gelifiant cu fructoză dietetic Dr. Oetker
Picture - Gelifiant cu fructoză dietetic Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
1

Pregătire: Piersicile se spală, se scot sâmburii, se taie mărunt și se cântăresc 400 g. Portocalele se presează și se măsoară 100 ml suc. Zmeura se curăţă, se spală şi se cântăresc 500 g.

2

Dulceață de piersici: Piersicile și sucul de portocale împreună cu ½ pachet Gelifiant cu fructoza Dr.Oetker se pun într-o oală și se amestecă bine laolaltă. Se pun la foc moderat si se amestecă contiunuu, până la fierbere. Se ţin la fiert 3-5 minute amestecând continuu. Se îndepărtează spuma, dacă e cazul, apoi imediat se toarnă în borcanele pregătite în prealabil, umplându-le pe jumătate. Dulceața se lasă să se răcească cca. 15 minute.

3

Dulceața de zmeură: Zmeura și zaharul vanilat Bourbon impreuna cu ½ pachet Gelifiant cu fructoză Dr.Oetker se pun într-o oală și se amestecă bine laolaltă. Se pun la foc moderat si se amestecă fără întrerupere, până la fierbere. Se ţin la fiert 3-5 minute, amestecând continuu. Se îndepărtează spuma, apoi se toarnă imediat, cu grijă, folosind o lingură, peste dulceața de piersici, până ce borcanele sunt pline. Borcanele se închid cu capace și se lasă să se răcească. .

  • Borcanele nu se mai răstoarnă pentru a nu se amesteca straturile de dulceață.
  • Pentru dulceața de piersici puteți folosi și suc de portocale din comerț.