pentru rețeta Fagure de miere cu cocos
2 | cutii compot de ananas bucăți (500 g) (mărunțit, fiecare cu masa scursă de circa 340 g) |
375 g | făină |
1 plic | Drojdie Dr. Oetker |
50 g | zahăr |
1 plic | Zahăr Vanilinat Dr. Oetker |
1 praf | sare |
1 | ou |
200 ml | lapte călduț |
50 g | unt sau margarină moale |
100 g | miere de salcâm |
150 g | unt |
75 g | zahăr |
1 plic | Zahăr Vanilinat Dr. Oetker |
5 linguri | smântână dulce (32% grăsime) |
150 g | Fulgi de nucă de cocos Dr. Oetker |
125 g | zahăr |
750 ml | suc de ananas din compot , eventual completat cu apă |
2 plicuri | Original Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker |
400 ml | smântână dulce (35% grăsime) sau frișcă lichidă |
Pentru pregătirea compotului, ananasul mărunțit se lasă într-o sită la scurs. Se colectează sucul și se măsoară 750 ml. Se completează cu apă, dacă e nevoie.
Se cerne făina într-un vas, apoi se amestecă cu drojdia uscată. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, sarea, oul, laptele și untul (sau margarina). Ingredientele se amestecă cu mixerul cu paletele de frământat, la început la viteză mică, apoi la viteză mare, circa 5 minute până la obținerea unui aluat omogen. Aluatul acoperit se lasă într-un loc călduț la dospit, până când își mărește vizibil volumul.
Se încălzesc într-o oală, amestecând continuu, mierea, untul, zahărul vanilinat și frișca. Se lasă să fiarbă puțin. Se încorporează fulgii de nucă de cocos. Compoziția se lasă să se răcească, timp în care se mai amestecă din când în când.
Se prepară din praful de Pudding, zahăr și sucul de ananas - conform indicațiilor de pe plic, dar cu ingredientele specificate - o budincă. Aceasta se toarnă într-un vas și se acoperă apoi cu o folie de prospețime. Budinca se lasă să se răcească. Frișca se bate spumă tare. Budinca răcită se mai amestecă o dată, apoi se încorporează frișca.
Peste aluat se presară puțină făină, se scoate din vas pe un blat tapetat ușor cu făină și se mai frământă puțin, apoi se întinde într-o tavă (30x40 cm, unsă). Crema de miere și fulgi de cocos se toarnă deasupra și se întinde omogen. Aluatul se mai acoperă o dată și se mai lasă la dospit într-un loc călduț până când își mărește vizibil volumul. Tava se introduce în cuptor și se coace la 180° cca 15 minute. Tava se așază pe un grătar de bucătărie și prăjitura se lasă să se răcească. Blatul de prăjitură se taie în patru și fiecare bucată se taie - transversal - în două foi. Crema de budincă și frișcă se întind omogen peste foaia de jos. Foaia de deasupra se așază peste cremă și se apasă ușor. Se lasă la frigider două-trei ore.
Ne-am bucura dacă ați fi de acord ca noi și partenerii noștri să folosim cookie-uri și tehnologii similare pentru a înțelege modul în care utilizați site-ul nostru web. Acest lucru ne permite să înțelegem mai bine comportamentul Dvs. ca utilizator și să adaptăm site-ul nostru în consecință. Mai mult, noi și partenerii noștri am dori să folosim aceste date pentru oferte personalizate pe platformele partenerilor noștri. Dacă sunteți de acord, vă rugăm să faceți clic pe „De acord”. Vă rugăm să consultați politica noastră de confidențialitate pentru informații detaliate. Vă puteți răzgândi în orice moment.
Avem nevoie de aceste cookie-uri și tehnologii similare pentru a permite funcțiile de bază ale site-ului nostru web. Aceasta include, de exemplu, salvarea acestor setări. Aceste sunt strict necesare și nu pot fi închise.
În plus, am dori să aflăm mai multe despre modul în care utilizați site-ul nostru web pentru a-l optimiza pentru dvs. și pentru alți utilizatori. În acest scop, folosim cookie-uri și tehnologii similare care cartografiază comportamentul utilizatorilor și astfel ne ajută să îmbunătățim oferta noastră pentru dvs.
da
Nu
Pentru a ne asigura că ne putem adapta campaniile de marketing în funcție de nevoile dvs., colectăm modul în care ajungeți pe site-ul nostru web și modul în care interacționați cu reclamele noastre. Acest lucru ne ajută să îmbunătățim nu numai reclamele noastre, ci și conținutul nostru. Partenerii noștri de marketing folosesc, de asemenea, aceste informații în scopuri proprii, de ex. pentru a vă personaliza contul sau profilul pe platforma lor.
da
Nu