Laptele împreună cu frișca se fierb în clocot. Se ia oala de pe foc. Amestecând continuu cu telul, se toarnă grișul și se amestecă energic cu circa un minut. Apoi se lasă circa cinci minute în repaus, după care se mai amestecă o dată energic. Se toarnă într-un bol și se lasă cel puțin trei ore sau, cel mai bine, peste noapte să se răcească. Migdalele se prăjesc până când se fac maro-aurii, într-o tigaie teflonată, fără grăsime, după care se lasă pe o farfurie să se răcească.
Piersicile se lasă pe o sită să se scurgă bine. Trei jumătăți de piersici se usucă cu un șervețel și se taie în 12 cubulețe (de circa 2x2 cm fiecare). Pentru sos, restul de jumătăți de piersici se pasează împreună cu sucul de portocale.
Din grișul cu lapte se aleg cu ajutorul unei linguri 12 porții. În fiecare porție se înfige câte o bucată de piersică, apoi se formează o bilă/gălușcă. Găluștile se tăvălesc în migdale prăjite și câte 3 găluște se așază pe câte o farfurie. Se garnisesc cu sos.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri
Preparare:20 despre 4 porții