Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Gâștele lui Martin

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Gâștele lui Martin

Pentru aluat:

375 g făină
1 plic Garant pentru aluaturi dospite Dr. Oetker
50 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 plic Finesse coajă rasă de portocale Dr. Oetker
1 ou
1 albuș
100 ml lapte
75 g unt moale

Adițional:

1 gălbenuș
1 lingură lapte
10 g Stafide aurii Dr. Oetker
1 lingură zahăr tos

Mod de preparare

Mod de preparare

1

Se tapetează tava cu hârtie de copt și se preîncălzește cuptorul.

2

Aluatul: Se amestecă cu grijă făina cu Garantul pentru aluaturi dospite, se adaugă ingredientele rămase și se amestecă cu mixerul timp de 2 minute pentru a se omogeniza.

3

Aluatul se frământă puțin pe masa de lucru, pudrată cu făină în prealabil și apoi se întinde până ce se obține o grosime de aproximativ 1,5 cm. Se confecționează un șablon de carton de forma unor găște (aproximativ 10 cm înălțime și 7 cm lățime) iar cu ajutorul lui se decupează din aluat 5 "gâște". Din aluatul rămas se formează „aripile".

4

Separat se amestecă gălbenușul de ou cu laptele. Cu amestecul astfel obținut se ung gâștele, cu ajutorul unei pensule de bucătărie, apoi se fi xează „aripile". Stafidele se aplică drept ochi și se presară zahărul tos.

5

Gâștele astfel obținute se lasă în tavă încă 15 minute, după care se introduce tava la cuptor.

Cuptor electric: 180 °C

Cuptor cu aer cald: 160 °C

Durată de coacere: aproximativ 15 Min.

6

După coacere, gâștele se lasă la răcit pe hârtia de copt, pe un grătar de bucătărie.

Informații nutriționale pentru rețeta Gâștele lui Martin

Per porție / bucată Per 100 g / ml

Excelente și ușor de preparat

despre 10 bucăți

grad de dificultate redus 20 Minute

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii