Flag

Kranz

despre 15 bucăți
Medie
60
Un desert inedit și delicios, cu care îți vei surprinde oaspeții!
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Dacă doriți să caramelizati singuri alunele, iată cum se face: puneți într-o oală 10 g de unt, 60 g zahăr și 125 g alune curățate de coajă și mărunțite. Se pune oala pe foc și se caramelizează alunele, amestecând continuu, până când capătă o culoare brun deschisă. Se toarnă apoi alunele pe o folie de aluminiu, se lasă să se răcească, apoi se fărâmițează.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
100 gunt sau margarină moale
150 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
4 picăturiEsențe de lamâie 38 ml Dr. Oetker
1 prizăsare
3ouă
150 gfăină
50 gAmidon alimentar Gustin Dr. Oetker
2 lingurițePraf de copt Dr. Oetker
Pentru cremă
1 plicOriginal Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker
100 gzahăr
500 mllapte
250 gunt moale
Pentru ungere
4 lingurijeleu de coacăze roșii
Pentru decorare
2 plicurialune de pădure caramelizate

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Esențe de lamâie 38 ml Dr. Oetker
Picture - Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Original Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker
1

Pentru aluat, se freacă spumă untul sau margarina, folosind mixerul, paletele de batere, la viteză mare. Se adaugă și se încorporează zahărul, zahărul vanilinat, esența și sarea. Se mixează, până când se formează o compoziție omogenă. Ouăle se încorporează pe rând, fiecare ou se bate circa jumătate de minut.

2

Făina se amestecă cu amidonul alimentar și cu praful de copt, se cerne și se încorporează în compoziție în porții mici, la viteză medie. Aluatul se toarnă în forma de copt (Kranz, Ø 22 cm), unsă în prealabil. Forma se introduce în cuptor și se coace.

Durată de coacere: 40 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

3

Kranz-ul se lasă 10 minute în formă, apoi se răstoarnă pe un grătar de bucătărie și se lasă să se răcească.

4

Pentru crema, se prepară o budincă, conform instrucțiunilor de pe plic, folosind praful de budincă, zahăr și lapte. Budinca se acoperă cu o folie de prospețime și se lasă să se răcească. Untul se freacă spumă si se amestecă cu budinca. Budinca se încorporează în porții mici. Nici untul, nici budinca nu trebuie să fie prea reci, pentru că altfel compoziția se taie.

5

Kranz-ul se taie în două, pe orizontală, obținându-se astfel trei părți. Partea de jos și cea din mijloc se ung cu jeleul de coacăze. O treime din cantitatea de cremă se întinde peste foaia de jos, se acoperă cu foaia din mijloc, se apasă ușor, apoi se acoperă cu jumătate din crema rămasă. Se așază deasupra ultima foaie și se apasă ușor. Kranz-ul se unge cu restul de cremă (păstrați circa 2-3 linguri de cremă, pentru decorare).

6

Kranz-ul se decorează cu alunele caramelizate și cu restul de cremă.

  • Dacă doriți să caramelizati singuri alunele, iată cum se face: puneți într-o oală 10 g de unt, 60 g zahăr și 125 g alune curățate de coajă și mărunțite. Se pune oala pe foc și se caramelizează alunele, amestecând continuu, până când capătă o culoare brun deschisă. Se toarnă apoi alunele pe o folie de aluminiu, se lasă să se răcească, apoi se fărâmițează.