Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Kranz

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Kranz

Pentru aluat:

100 g unt sau margarină moale
150 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
4 picături Esențe de lamâie 38 ml Dr. Oetker
1 priză sare
3 ouă
150 g făină
50 g Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
2 lingurițe Praf de copt Dr. Oetker

Pentru cremă:

1 plic Original Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker
100 g zahăr
500 ml lapte
250 g unt moale

Pentru ungere:

4 linguri jeleu de coacăze roșii

Pentru decorare:

2 plicuri alune de pădure caramelizate

Für die Muffinform (12er):

Mod de preparare

Mod de preparare

1

Pentru aluat, se freacă spumă untul sau margarina, folosind mixerul, paletele de batere, la viteză mare. Se adaugă și se încorporează zahărul, zahărul vanilinat, esența și sarea. Se mixează, până când se formează o compoziție omogenă. Ouăle se încorporează pe rând, fiecare ou se bate circa jumătate de minut.

2

Făina se amestecă cu amidonul alimentar și cu praful de copt, se cerne și se încorporează în compoziție în porții mici, la viteză medie. Aluatul se toarnă în forma de copt (Kranz, Ø 22 cm), unsă în prealabil. Forma se introduce în cuptor și se coace.

Cuptor electric: 180°C

Cuptor cu aer cald: 160°C

Durată de coacere: 40 Min.

3

Kranz-ul se lasă 10 minute în formă, apoi se răstoarnă pe un grătar de bucătărie și se lasă să se răcească.

4

Pentru crema, se prepară o budincă, conform instrucțiunilor de pe plic, folosind praful de budincă, zahăr și lapte. Budinca se acoperă cu o folie de prospețime și se lasă să se răcească. Untul se freacă spumă si se amestecă cu budinca. Budinca se încorporează în porții mici. Nici untul, nici budinca nu trebuie să fie prea reci, pentru că altfel compoziția se taie.

5

Kranz-ul se taie în două, pe orizontală, obținându-se astfel trei părți. Partea de jos și cea din mijloc se ung cu jeleul de coacăze. O treime din cantitatea de cremă se întinde peste foaia de jos, se acoperă cu foaia din mijloc, se apasă ușor, apoi se acoperă cu jumătate din crema rămasă. Se așază deasupra ultima foaie și se apasă ușor. Kranz-ul se unge cu restul de cremă (păstrați circa 2-3 linguri de cremă, pentru decorare).

6

Kranz-ul se decorează cu alunele caramelizate și cu restul de cremă.

Informații nutriționale pentru rețeta Kranz

Per porție / bucată Per 100 g / ml