Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Mini prăjituri cu mac și brânză

O prăjitură de casă simplă și delicioasă

30 bucăți

grad de dificultate mediu 40 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Mini prăjituri cu mac și brânză

Pentru aluat:

450 g făină
1 plic Drojdie Dr. Oetker
90 g zahăr pudră
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
90 g unt moale
2 gălbenușuri
2 ouă
1 praf sare
125 ml lapte călduț

Pentru umplutura cu mac:

100 ml lapte
2 linguri zahăr
1 lingură rom
scorțișoară
0,5 plicuri Finesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
100 g mac măcinat

Pentru umplutura cu brânză:

250 g brânză de vaci proaspătă
2 gălbenușuri
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
despre 2 - 3 lingurițe Esență de rom 38 ml Dr. Oetker
0,5 plicuri Finesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
1 lingură zahăr pudră
despre 10 - 15 g unt moale

Pentru umplutura cu gem de prune:

200 g gem de prune
scorțișoară
1 lingură rom

Adițional:

50 g făină
20 g zahăr pudră
20 g unt
1 ou

preparation

Mod de preparare

1

Se amestecă făina cu drojdia. Se adaugă restul ingredientelor și se omogenizează cu ajutorul unui tel. Aluatul se lasă la crescut, la loc cald, până când își dublează volumul.

2

Pentru umplutura cu mac, se fierbe într-o oală laptele cu zahărul, romul, scorțișoara și Finesse-ul. Se ia oala de pe foc și se încorporează și macul. Se lasă la răcit amestecând de mai multe ori.

3

Pentru umplutura cu brânză, se amestecă și se omogenizează într-un vas toate ingredientele.

4

Pentru umplutura de gem se amestecă și se omogenizează într-un vas toate ingredientele.

5

Pentru fărâmituri, se adaugă toate ingredientele într-un vas și se fărâmițează cu degetele în bucățele mici.

6

Aluatul se întinde sub formă de rulou și se taie în bucăți egale (30 bucăți).Bucățile obținute se tasează ușor. Peste ele se toarnă alternativ umplutura cu mac și cea de brânză. Umplutura se acoperă cu marginile bucăților de aluat. Se așează în tava tapetată în prealabil cu hârtie de copt, cu partea de sus în jos. Mini prăjiturile se ung cu oul bătut iar în mijloc se pune câte puțin din compoziția de gem. Peste ele se presară fărâmiturile. Se introduce tava la cuptor, în partea de mijloc a acestuia.

Cuptor electric 180 °C

Cuptor cu aer cald 160 °C

Durată de coacere: 25 Minute

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii