Flag

Negrese cu caramel sărat

12 bucăți
Ușoară
20
Aceste negrese de ciocolată pline de savoare, cu caramel sărat marmorat, vor fi cu siguranță un succes!
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Dacă nu e suficient timp, se pot folosi 150 ml de sos de caramel sărat cumpărat din magazin!
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru caramel
100 gzahăr tos
50 gunt (nesărat)
75 mlsmântână pentru frișcă
1 lingurițăsare
Pentru negresă
150 gciocolată neagră
200 gunt (nesărat)
250 gzahăr tos
3ouă
1 lingurițăEsență naturală de vanilie Madagascar (5 ml)
50 gCacao - Unt de cacao minim 20% Dr. Oetker
70 gfăină

Afișare produse

Picture - Cacao - Unt de cacao minim 20% Dr. Oetker

Pentru Caramel

1

Se pun untul, smântâna și sarea într-o cratiță și se încinge ușor până când untul s-a topit apoi se lasă deoparte.

2

Într-o cratiță cu fundul gros se pune zahărul împreună cu 2 linguri de apă și se amestecă la foc mic până când zahărul este complet dizolvat. Se mărește flacăra și se lasă amestecul să fiarbă până când bulele devin mai mici și culoarea devine mai închisă - ca și culoarea siropului de arțar închis. Acest lucru ar trebui să dureze 3-5 minute. Atenție să nu se ardă amestecul.

3

Odată ce amestecul de zahăr este gata, se adaugă peste acesta amestecul de unt – cu mare grijă, deoarece caramelul va stropi ușor. Se adaugă sarea apoi se amestecă rapid și scurt și în continuare se lasă să fiarbă din nou timp de câteva minute, apoi se transferă într-un ulcior pentru a se răci și îngroșa.


Pentru negresă
4

Se preîncălzește cuptorul la 180°C (la 160°C cuptorul cu ventilator sau la cuptorul pe gaz treapta 4). Se unge și se tapetează o formă de copt dreptunghiulară cu dimensiunile de de 25x20 cm. Se sfărâmă ciocolata în bucăți și se pune într-un castron pentru microunde apoi se adaugă untul. Se topește ciocolata și untul la cuptorul cu microunde în reprize de 30 de secunde, amestecând între reprize până la topirea completă.

5

Se adaugă zahărul în amestecul topit și se bate până se omogenizează complet.

6

Se adaugă ouăle și extractul de vanilie în amestec și se bate cu viteză mare timp de 2-3 minute, acest lucru este cel mai ușor de făcut cu un mixer cu suport sau cu telul. 

7

Peste compoziție se cerne făina și pudra de cacao și se încorporează până la omogenizare completă.

8

Se toarnă jumătate din amestec în forma de copt pregătită și se întinde pentru a acoperi întreaga bază. Se adaugă în stropi jumătate din cantitatea de caramel apoi se acoperă cu amestecul rămas și se nivelează. Se adaugă restul de caramel deasupra, în stropi apoi se marmorează folosind un pai de coctail.

9

Se coace timp de 30 de minute, până când marginile brownie-ului sunt ferme și mijlocul tremură ușor. Se lasă negresa să se răcească în forma de copt.

10

Odată răcit, negresa poate fi feliată și servită!

  • Dacă nu e suficient timp, se pot folosi 150 ml de sos de caramel sărat cumpărat din magazin!