Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Omizi delicioase

Copiii le vor aprecia

8 bucăți

grad de dificultate mediu 40 Minutes

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Omizi delicioase

Pentru aluat:

200 ml lapte
60 g unt sau margarină moale
500 g făină
1 plic Drojdie Dr. Oetker
30 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 plic Finesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
1 linguriță sare
1 ou
1 albuș
100 g Stafide aurii Dr. Oetker

Adițional:

1 gălbenuș
1 lingură lapte
10 g Stafide aurii Dr. Oetker

Mod de preparare

Mod de preparare

1

Aluatul: Încălziți laptele într-o oală şi topiți untul sau margarina în aceasta. Cerneți făina într-un recipient şi amesteca-ți-o apoi cu drojdia, cu grijă. Adaugați restul de ingrediente, fără stafide, în compoziţia de lapte cu unt/margarină şi amestecați-le puţin cu ajutorul unui mixer, la viteză mică şi apoi timp de 5 minute la viteza cea mai mare pentru a le omogeniza. Acoperiți recipientul şi lasați compoziţia la crescut, la loc cald. Preîncălziți cuptorul.

2

Frământați puţin apoi aluatul pe masa de lucru, care în prealabil a fost pudrată cu făină. Adaugați apoi stafidele şi mai frământați încă putin. Formați un rulou din aluat şi taia-ți-l în 8 bucăti. Împărțiți apoi fiecare bucată în 5 bucăţi mai mici. Formași bile din cele 5 bucăti mici de aluat şi aşezați-le strâns una lângă alta pe tavă. Amestecați gălbenuşul de ou cu laptele şi ungeți cu ajutorul unei pensule suprafata omizilor. Puneți câte două stafide pe fiecare omidă drept ochi.

3

lntroduceți tava la cuptor, în partea de mijloc a acestuia.

Cuptor electric: 180°C

Cuptor cu aer cald: 160°C

Durată de coacere: aproximativ 25 Min.

4

Omizile se lasă la răcit, pe hârtia de copt, pe un grătar de bucătărie.

Informații nutriționale pentru rețeta Omizi delicioase

Per porție / bucată Per 100 g / ml