Flag

Pâine albă

1 bucată
Medie
40
Apreciată
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Pâine cu ceapă și șuncă: Pentru o variantă mai consistentă a pâinii albe, înainte de pregătirea aluatului, curățați o ceapă și tăiați-o cubulețe. Tăiați cubulețe și 75 g de bacon. Căliți ceapa și bacon-ul într-o tigaie apoi lăsați-le să se răcească. Compoziția se încorporează în aluat, înainte de prima dospire a acestuia.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluatul dospit
500 gfăină
1 plicDrojdie Dr. Oetker
despre 1 lingurițăzahăr
despre 1 lingurițăsare
2ouă
1gălbenuș
100 mllapte călduț
150 gcremă de brânză
Pentru ungere
apă

Afișare produse

Picture - Drojdie Dr. Oetker
1

Pentru aluat, făina se amestecă cu drojdia iar apoi se adaugă zahărul, sarea, ouăle, gălbenușul, laptele și crema de brânză.

2

Ingredientele se amestecă cu mixerul, folosind paletele de frământat, la început la viteză mică, apoi 5 minute la viteză mare, până ce se obține un aluat omogen. Aluatul acoperit se lasă la dospit, la loc căld, până ce își mărește vizibil volumul (circa 20 de minute).

3

Aluatul se frământă pe un blat de bucătărie, tapetat în prealabil cu făină, apoi se așază în forma de copt (unsă și tapetată cu semințe de susan, 30 x 11 cm). Aluatul se lasă din nou la dospit, la loc călduț, până ce își mărește vizibil volumul (15-20 de minute).

4

Suprafața aluatului se crestează cu un cuțit ascuțit pe lungime, la o adâncime de circa 1 cm. Se unge apoi apă. Forma se introduce în cuptor și se coace.

Durată de coacere: despre 45 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

5

Pâinea se scoate din tavă și se lasă să se răcească pe un grătar de bucătărie.

  • Pâine cu ceapă și șuncă: Pentru o variantă mai consistentă a pâinii albe, înainte de pregătirea aluatului, curățați o ceapă și tăiați-o cubulețe. Tăiați cubulețe și 75 g de bacon. Căliți ceapa și bacon-ul într-o tigaie apoi lăsați-le să se răcească. Compoziția se încorporează în aluat, înainte de prima dospire a acestuia.