Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Pâine cu stafide

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Pâine cu stafide

Pentru aluatul dospit:

500 g făină
1 plic Drojdie Dr. Oetker
100 g zahăr
1 praf sare
2 ouă
200 ml lapte
75 g unt sau margarină moale
150 g Stafide aurii Dr. Oetker

Formă de chec (11 x 30 cm)

Mod de preparare

Mod de preparare

1

Pentru aluat, într-un vas de mixat se amestecă făina cu drojdia. Se adaugă zahărul, sarea, ouăle, laptele și untul sau margarina.

2

Ingredientele se amestecă cu mixerul, folosind paletele de frământat, la început la viteză mică, apoi 5 minute la viteză mare, până ce se obține un aluat omogen. Aluatul acoperit se lasă la dospit, la loc cald, până ce își mărește vizibil volumul (circa 20 de minute).

3

Se frământă aluatul pe un blat de bucătărie, tapetat în prealabil cu făină, și se încorporează stafidele. Aluatul se așază în forma de copt (unsă, 30 x 11 cm). Aluatul se acoperă din nou și se lasă încă o dată la dospit, până ce își mărește vizibil volumul (15-20 de minute).

4

Suprafața aluatului se crestează cu un cuțit ascuțit, de câteva ori, pe lățime. Se introduce forma la cuptor și se coace.

Cuptor electric: 180°C

Cuptor cu aer cald: 160°C

Durată de coacere: aproximativ 50 Min.

5

Pâinea se scoate din formă și se lasă să se răcească pe un grătar de bucătărie.

Informații nutriționale pentru rețeta Pâine cu stafide

Per porție / bucată Per 100 g / ml