Flag

Pască cu brânză

12 porții
Medie
30
Delicioasa pască cu brânză, un desert tradițional de Paște, combină perfect aluatul fraged și umplutura cremoasă de brânză.
Sărbătoriți Paștele cu o pască cu brânză, desertul tradițional care aduce împreună familii și prieteni. Umplutura sa cremoasă de brânză dulce se combină perfect cu aluatul moale. Preparată cu dragoste și grijă, aceasta va fi punctul de atracţie al mesei de sărbătoare.
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Dacă se dorește, în crema de brânză se pot adăuga 300 g stafide.
Pasca cu brânză se poate coace într-o formă pentru copt cu diametrul de 26 cm, dar atunci timpul de coacere se prelungește cu 5-10 minute.
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Pentru aluat pască
Mixer
Tavă de copt rotundă (cu diametrul de 28 cm)

Ingrediente

Pentru aluat pască
150 gfăină
1 linguriță rasăPraf de copt Dr. Oetker
75 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
sare - puțină
1ou
100 gunt sau margarină
Pentru umplutura cu brânză
750 gbrânză dulce
150 gzahăr
3 lingurisuc de lămâie
50 gAmidon alimentar Gustin Dr. Oetker (amidon din porumb)
4gălbenușuri
4albușuri
200 mlsmântână

Afișare produse

Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker (amidon din porumb)
1

Aluat pască cu brânză

Pentru aluat se amestecă făina cu praful de copt, se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, sarea, oul și untul sau margarina. Ingredientele se amestecă bine cu mixerul pentru început la viteza mică, iar apoi la viteza maximă până se obține un aluat fin.

2

Pe masa de lucru presărată cu făină se mai frământă puțin aluatul (dacă aluatul se lipește, se pune câteva minute la rece, învelit în folie de aluminiu).

3

Două treimi din aluat se întind pe o tavă rotundă cu diametrul de 28 cm, unsă cu grăsime.

4

Restul de aluat se frământă și se formează un rulou. Ruloul de aluat se pune pe pereții tăvii ca o bandă înaltă de aprox 3 cm. Aluatul se înțeapă de mai multe ori cu furculița și se coace în cuptorul preîncălzit, timp de 10 minute.

Poziție grătar: în partea de jos

Durată de coacere: 10 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C

5

Umplutură de brânză dulce

Pentru umplutură, se amestecă cu ajutorul mixerului brânza dulce, zahărul, sucul de lămâie, amidonul și gălbenușurile. Se adaugă apoi albușurile bătute spumă și smântâna. Se așază compoziția obținută peste blat și se dă la cuptor pentru încă 70 de minute.

Poziție grătar: în partea de jos

Durată de coacere: 70 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

6

După coacere, se deschide ușa cuptorului și se lasă să se răcească în formă aprox 20 de minute.

  • Dacă se dorește, în crema de brânză se pot adăuga 300 g stafide.
    Pasca cu brânză se poate coace într-o formă pentru copt cu diametrul de 26 cm, dar atunci timpul de coacere se prelungește cu 5-10 minute.
  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.