Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Plăcintă Stollen

Deliciu clasic

aprox. 40 bucăți

grad de dificultate redus 60 Minutes

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Plăcintă Stollen

Pentru aluatul dospit:

150 ml lapte
750 g făină
2 cuburi Drojdie proaspătă Dr. Oetker
150 g zahăr
100 g Marțipan Dr. Oetker
aproximativ 2 lingurițe Esențe de vanilie 38 ml Dr. Oetker
1 plic Finesse coajă rasă de portocale Dr. Oetker
½ linguriță sare
2 ouă
250 g unt moale
100 g portocale confiate
100 g lămâie confiată
250 g fructe de pădure

Adițional:

100 g unt
Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker

Mod de preparare

Mod de preparare

1

Tava de copt se tapetează cu 3 straturi de hârtie de copt (în acest fel plăcinta nu se va arde pe fund). Cuptorul se preîncălzește.

2

Aluatul dospit: Se pune făina într-un vas înalt, iar în mijloc se formează o adâncitură, în care se adaugă drojdia mărunțită, o linguriță de zahăr și laptele cald. Cele 3 ingrediente (zahărul, laptele și drojdia) se amestecă cu puțină făină folosind o furculiță. Aluatul obținut se lasă cca. 15 minute, în repaus, la temperatura camerei. Marțipanul se rade grosier pe o răzătoare. Restul de zahăr, aroma de vanilie, Finesse-ul, sarea, ouăle și untul se adaugă peste aluatul inițial, apoi se amestecă totul cu mixerul (cu paletele de frământat) la început scurt la viteză mică, apoi la viteză mare, cca. 5 minute până ce se obține un aluat omogen. În aluatul obținut, se încorporează prin frământare, pe o suprafață tapetată cu făină, marțipanul răzuit, lămâile confiate, portocalele confiate și fructele de pădure. Aluatul se acoperă și se lasă în repaus, la dospit, într-un loc călduț până când își mărește în mod clar, vizibil, volumul.

3

Aluatul se împarte în 2 porții egale. Din fiecare jumătate, se formează câte un rulou, cu o lungime de 30 cm. Cu un sucitor se formează o adâncitură de-a lungul, în mijlocul fiecărui rulou. Se formează apoi cu mâna forma specială de "tunel". Cele 2 bucăți de plăcintă se așază în tava de copt, se acoperă din nou și se lasă în repaus, la dospit, într-un loc călduț, până când își măresc în mod clar, vizibil volumul. Apoi se introduc în cuptor și se coc pe grătarul din treimea inferioară.

Cuptor electric: 200°C

Cuptor cu aer cald: 180°C

Durată de coacere: aproximativ 55 Min.

4

Plăcinta cu hârtia de copt se lasă pe un grătar de bucătărie și se unge cu unt topit, apoi se lasă să se răcească.

5

Decor: Se pudrează cu zahăr pudră și zahăr vanilinat.

Informații nutriționale pentru rețeta Plăcintă Stollen

Per porție / bucată Per 100 g / ml