pentru rețeta Plăcintă Stollen
150 ml | lapte |
750 g | făină |
2 cuburi | Drojdie proaspătă Dr. Oetker |
150 g | zahăr |
100 g | Marțipan Dr. Oetker |
aproximativ 2 lingurițe | Esențe de vanilie 38 ml Dr. Oetker |
1 plic | Finesse coajă rasă de portocale Dr. Oetker |
½ linguriță | sare |
2 | ouă |
250 g | unt moale |
100 g | portocale confiate |
100 g | lămâie confiată |
250 g | fructe de pădure |
100 g | unt |
Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker | |
1 plic | Zahăr Vanilinat Dr. Oetker |
Tava de copt se tapetează cu 3 straturi de hârtie de copt (în acest fel plăcinta nu se va arde pe fund). Cuptorul se preîncălzește.
Aluatul dospit: Se pune făina într-un vas înalt, iar în mijloc se formează o adâncitură, în care se adaugă drojdia mărunțită, o linguriță de zahăr și laptele cald. Cele 3 ingrediente (zahărul, laptele și drojdia) se amestecă cu puțină făină folosind o furculiță. Aluatul obținut se lasă cca. 15 minute, în repaus, la temperatura camerei. Marțipanul se rade grosier pe o răzătoare. Restul de zahăr, aroma de vanilie, Finesse-ul, sarea, ouăle și untul se adaugă peste aluatul inițial, apoi se amestecă totul cu mixerul (cu paletele de frământat) la început scurt la viteză mică, apoi la viteză mare, cca. 5 minute până ce se obține un aluat omogen. În aluatul obținut, se încorporează prin frământare, pe o suprafață tapetată cu făină, marțipanul răzuit, lămâile confiate, portocalele confiate și fructele de pădure. Aluatul se acoperă și se lasă în repaus, la dospit, într-un loc călduț până când își mărește în mod clar, vizibil, volumul.
Aluatul se împarte în 2 porții egale. Din fiecare jumătate, se formează câte un rulou, cu o lungime de 30 cm. Cu un sucitor se formează o adâncitură de-a lungul, în mijlocul fiecărui rulou. Se formează apoi cu mâna forma specială de "tunel". Cele 2 bucăți de plăcintă se așază în tava de copt, se acoperă din nou și se lasă în repaus, la dospit, într-un loc călduț, până când își măresc în mod clar, vizibil volumul. Apoi se introduc în cuptor și se coc pe grătarul din treimea inferioară.
Cuptor electric: 200°C
Cuptor cu aer cald: 180°C
Durată de coacere: aproximativ 55 Min.
Plăcinta cu hârtia de copt se lasă pe un grătar de bucătărie și se unge cu unt topit, apoi se lasă să se răcească.
Decor: Se pudrează cu zahăr pudră și zahăr vanilinat.
Per porție / bucată | Per 100 g / ml |
---|