Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Pom de Crăciun

Aluat cu aromă de scorțișoară

aprox. 12 bucăți

grad de dificultate redus 40 Minutes

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Pom de Crăciun

Pentru aluat:

200 g făină
2 ½ lingurițe rase Praf de copt Dr. Oetker
125 g zahăr
1 linguriță scorțișoară
1 praf sare
125 g unt sau margarină moale
3 ouă

Pentru decorare:

125 g Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker
aproximativ 2 linguri apă
Colorant alimentar verde Dr. Oetker
fulgi de ciocolată
Creioane pentru decor Dr. Oetker
ornamente din zahăr multicolore

Formă de copt din silicon "brăduț" (capacitate 900 ml)

Mod de preparare

Mod de preparare

1

1. Pregătire: Forma de cop se unge și se tapetează cu făină apoi se lasă pe un grătar de bucătărie. Cuptorul se preîncălzește.

2

Aluat: Se amestecă făina cu zahărul într-un vas de amestec. Se adaugă restul ingredientelor apoi se amestecă cu mixerul cu paletele de batere, la început scurt, la vitează mică, apoi la viteză mare pentru circa 2 minute, până ce se obține un aluat omogen. Aluatul se toarnă în forma de copt și se nivelează. Se introduce în cuptor, în partea de mijloc a acestuia, și se coace.

Cuptor electric: 180°C

Cuptor cu aer cald: 160°C

Durată de coacere: 40 Min.

3

Prăjitura se răstoarnă pe un grătar de bucătărie tapetat cu hârtie de copt și se lasă să se răcească.

4

Decorarea: Se cerne zahărul pudră într-un bol, se amestecă cu apă și colorant alimentar până ce se obține o compoziție semi-lichidă, vâscoasă. Această compoziție se întinde peste brăduț cu ajutorul unui cuțit de bucătărie. Pentru "rădăcina" brăduțului se presară fulgi de ciocolată apoi glazura se lasă să se întărească. Cu unul din creioanele decor se desenează o ghirlandă care apoi se decorează cu ornamente.

Informații nutriționale pentru rețeta Pom de Crăciun

Per porție / bucată Per 100 g / ml