Flag

Pom de Crăciun

12 bucăți
Ușoară
40
Prăjitură în formă de brăduț, cu aromă de scorțișoară și decor potrivit pentru perioada sărbătorilor de Crăciun
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Prăjitura poate fi preparată cu maxim 2 zile în avans și poate fi și congelată.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Pentru aluat
Formă de copt din silicon "brăduț" (capacitate 900 ml)
Mixer
Hârtie de copt

Ingrediente

Pentru aluat
200 gfăină
2,5 lingurițe rasePraf de copt cu Șofran Dr. Oetker
125 gzahăr
1 lingurițăscorțișoară
1 prafsare
125 gunt sau margarină moale
3ouă
Pentru decorare
125 gZahăr pudră aromatizat Dr. Oetker - cu aromă de rom
2 lingurilapte
Colorant alimentar verde Dr. Oetker
fulgi de ciocolată neagră
Creioane pentru decor Dr. Oetker
Ornamente Delicii perlate Dr. Oetker pentru prăjituri

Afișare produse

Picture - Praf de copt cu Șofran Dr. Oetker
Picture - Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker - cu aromă de rom
Picture - Colorant alimentar verde Dr. Oetker
Picture - Creioane pentru decor Dr. Oetker
Picture - Ornamente Delicii perlate Dr. Oetker pentru prăjituri
1

Pregătirea aluatului

Forma de copt “brăduț” se unge cu puțin unt sau margarină și se tapetează, opţional, și cu puțină făină, apoi se lasă pe un grătar de bucătărie. Cuptorul se preîncălzește.
În paralel, se pune într-un bol adânc untul sau margarina moale, împreună cu zahărul. Se amestecă cu mixerul cu paletele de batere, la o viteză mică. 
Se adaugă apoi și restul ingredientelor – 3 ouă, făina, praful de copt, scorțișoara și un praf de sare. Se continuă mixarea compoziției, la început la o viteză mai mică și apoi la viteză mare, pentru circa 2 minute, până se obține un aluat omogen. Aluatul se toarnă în forma de copt și se nivelează uniform. Se introduce în cuptor, în partea de mijloc a acestuia și se coace timp de aproximativ 40 de minute (pentru cuptor electric la o temperatură de 180 °C, pentru cuptor cu aer cald la 160 °C).
După coacerea aluatului, prăjitura se răstoarnă din forma ei de copt pe un grătar de bucătărie și se lasă să se răcească.

Poziție grătar: central

Durată de coacere: 40 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

2

Decorarea prăjiturii

Se cerne zahărul pudră într-un bol, se amestecă cu cele 2 linguri de lapte și cu câteva picături de colorant alimentar verde, până se obține o compoziție semi-lichidă, vâscoasă. Această compoziție de culoare verde se întinde apoi peste brăduț cu ajutorul unui cuțit de bucătărie sau cu o spatulă de silicon. Pentru "rădăcina" brăduțului se presară fulgi de ciocolată neagră, apoi glazura se lasă să se întărească. 
Cu ajutorul unui creion de decor se desenează o ghirlandă pe brăduț, care apoi se decorează cu ornamente asortate pentru prăjituri (câteva bobițe colorate similare cu globurile care se pun de obicei în pomul de Crăciun).

  • Prăjitura poate fi preparată cu maxim 2 zile în avans și poate fi și congelată.