Flag

Prăjitură cu căpșuni și lămâie

despre 15 bucăți
Dificilă
60
Combinația de căpșuni proaspete și lămâie aduce o notă răcoritoare și vibrantă acestei prăjituri, creând un echilibru perfect între dulce și acrişor.
Vă invităm să descoperiți un desert plin de prospețime și savoare cu rețeta "Prăjitură cu căpșuni și lămâie". Cu un blat pufos și o cremă ușoară, această prăjitură este ideală pentru zilele calde de vară sau pentru orice moment în care doriți să adăugați o notă de culoare și prospețime mesei dumn...
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
4gălbenușuri
1 plicFinesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
60 gzahăr pudră
4albușuri
60 gzahăr
120 gfăină
Pentru cremă
500 gcăpșune
375 mlapă
100 gzahăr
2 plicuriTort Gelee roșu Dr. Oetker
Pentru stratul de acoperire
75 mlsuc de lămâie
1 plicFinesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
2 plicuriTort-Gelee Transparent Dr. Oetker
250 mlsmântână dulce (32% grăsime)
2 lingurizahăr pudră
1 plicÎntăritor de frișcă Dr. Oetker
Pentru decorare prăjitură cu căpșuni și lămâie
căpșune

Afișare produse

Picture - Tort Gelee roșu Dr. Oetker
Picture - Tort-Gelee Transparent Dr. Oetker
Picture - Întăritor de frișcă Dr. Oetker
1

Aluat prăjitură cu căpșuni și lămâie

Gălbenușurile se freacă spumă cu coaja de lămâie și cu zahărul pudră, folosind mixerul (paletele de batere). Albușurile și zahărul se spumează, apoi se încorporează în masa de gălbenușuri. Făina se cerne deasupra și se încorporează. Aluatul se toarnă într-o tavă de copt (30 x 35 cm), tapetată în prealabil cu hârtie de copt și se nivelează. Tava se introduce pe grătarul din mijloc al cuptorului preîncălzit și se coace.

Durată de coacere: despre 12 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C


Blatul se răstoarnă pe o hârtie de copt pe care s-a presărat zahăr pudră. Se desface hârtia de copt de pe fundul blatului. Blatul se taie în două jumătăți pe lățime, iar una dintre jumătăți se înconjoară cu o ramă de copt.

2

Crema de căpșuni

Căpșunile, apa, zahărul și praful de Tort Gelee se pregătesc conform indicațiilor de pe plic. Jumătate din cantitatea fierbinte de jeleu de fructe se repartizează cu ajutorul unei linguri peste jumătatea de blat fixată de rama de patiserie. Deasupra se așază cealaltă jumătate de blat. Restul de jeleu de fructe se repartizează deasupra. Prăjitura se păstrează circa 1 oră la rece.

3

Crema de acoperire

Sucul de lămâie, Finesse-ul și Tort gelee-ul se amestecă bine și se lasă cca 15 minute la hidratat. Smântâna pentru frișcă împreună cu zahărul și cu întăritorul de frișcă se spumează. Se pune puțină frișcă într-un poș pentru decor. Amestecul de suc de lămâie se încorporează în frișcă, apoi compoziția se toarnă peste prăjitură fără a se nivela. Căpșunile se taie felii și se aranjează peste prăjitură sub forma unei flori. Prăjitura se decorează cu frișcă.

  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.