Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Prăjitură cu dovleac

Prăjitură fragedă cu dovleac, foarte apreciată și de copii

12 bucăți

grad de dificultate mediu 40 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Prăjitură cu dovleac

Pentru aluat:

500 g făină
½ plic Praf de copt Dr. Oetker
1 praf sare
50 g zahăr pudră
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
200 g unt sau margarină moale
2 ouă
8 lingură lapte

Pentru umplutură:

500 g pulpă de dovleac rasă
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 lingură ulei
100 g zahăr
200 g fulgi de migdale
2 linguriță Esențe de vanilie 38 ml Dr. Oetker

Pentru ungere:

1 ou

Mod de preparare

Mod de preparare

1

Se amestecă făina, praful de copt, sarea, zahărul şi zahărul vanilat, margarina, ouăle şi laptele. Se frământă bine până se obţine un aluat neted care se împarte în două. Din jumătate de aluat se întinde un dreptunghi de mărimea tăvii şi se aşază în tava unsă.

2

Pentru prepararea umpluturii se amestecă dovleacul ras, zahărul vanilat, uleiul, zahărul, esenţa de vanilie şi migdalele, (nucile) tăiate şi se amestecă bine cu mâna. Se întinde umplutura pe foaia de aluat din tavă.

3

Cea de a doua jumătate de aluat se întinde la fel ca prima şi se aşază peste umplutură. Se bate spumă oul. Se apasă aluatul uniform, suprafaţa se unge cu oul bătut şi se înţeapă cu o furculiţă. Tot cu ajutorul unei furculiţe sau un cuţitaş de cofetărie se pot face valuri pe suprafaţa aluatului. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit.

Cuptor electric: 180 °C

Cuptor cu aer cald: 160 °C

Durată de coacere: 45 Min.

4

Prăjitura se lasă să se răcească şi se taie în bucăţi.

Informații nutriționale pentru rețeta Prăjitură cu dovleac

Per porție / bucată Per 100 g / ml

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii