Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Prăjitură cu mere și sos

recipe-Prăjitură cu mere și sos

Pentru musafiri

despre 6 porții

grad de dificultate mediu 60 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Prăjitură cu mere și sos

Pentru aluat:

375 g făină
1 plic Garant pentru aluaturi dospite Dr. Oetker
50 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 praf sare
200 ml lapte
75 g unt moale (sau margarină) (sau margarină)

Pentru umplutură:

1 plic Original Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker
50 g zahăr
500 ml lapte
1,20 kg mere
1 plic Stafide aurii Dr. Oetker
100 g migdale tăiate (pe lungime, ca niște cuie) tăiate (pe lungime, ca niște cuie)
jumătate de lingurița de scorțișoară măcinată măcinată
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker

Pentru sos:

150 ml smântână dulce (30% grăsime) dulce (30% grăsime)
150 ml smântână dulce (35% grăsime) sau frișcă lichidă dulce (35% grăsime) sau frișcă lichidă
1 ou
50 g zahăr

Mod de preparare

Mod de preparare

1

Aluat

Se cerne făina într-un vas apoi se amestecă cu Garant pentru aluaturi dospite Dr. Oetker. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, sarea, laptele și untul (sau margarina). Ingredientele se amestecă cu mixerul cu paletele de frământat, la început la viteză mică apoi la viteză mare, circa 2 minute până la obținerea unui aluat omogen. Peste aluat se presară puțină făină, apoi se scoate din vas și se întinde într-o tavă (30x40 cm, unsă).

2

Umplutură

Se prepară Pudding-ul conform instrucțiunilor de pe plic, merele se curăță de coajă, se taie în sferturi și apoi în felii. Peste aluatul din tavă se întinde budinca preparată și se așază feliile de mere precum țiglele pe acoperișul unei case. Deasupra se împrăștie cât mai omogen stafidele și migdalele. Se amestecă scorțișoara cu zahărul vanilinat și se presară peste prăjitură. Prăjitura se lasă circa 15 minute. Apoi tava se introduce în cuptor și se coace la 180° C timp de circa 25 de minute.

Cuptor electric: 180 °C

Cuptor cu aer cald: 160 °C

Durată de coacere: aproximativ 25 Min.

3

Sos

Se amestecă bine smântâna cu frișca, oul și zahărul. Sosul se toarnă peste mere. Tava se reintroduce în cuptor și se mai coace încă circa 20 de minute la temperatura indicată mai sus.

Informații nutriționale pentru rețeta Prăjitură cu mere și sos

Per porție / bucată Per 100 g / ml

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii