Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Prăjitură cu prune rapidă

O prăjitură rapidă cu prune și aluat sfărâmicios

12 porții

grad de dificultate redus 40 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Prăjitură cu prune rapidă

Pregătirea:

Formă rotundă de copt (Ø 26 cm)
20 g unt moale pentru a unge tava

Garnitura:

800 g prune proaspete, fără sâmburi

Aluatul:

125 g făină
1 linguriță rasă Praf de copt Dr. Oetker
125 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 plic Finesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
125 g unt moale
2 ouă

Aluatul sfărâmicios:

150 g făină
100 g zahăr
1 plic Zahăr cu scorțișoară Dr. Oetker
100 g unt moale

preparation

Mod de preparare

1

Pregătirea

Se unge baza formei de copt cu grăsime și se preîncălzește cuptorul.

Prunele se spală, li se scot sâmburii apoi se taie felii sau jumătăți.

Cuptor electric 180 °C

recipe.preparation.gas 180 °C

Groove/Height: central

2

Aluatul

Se amestecă făină cu praful de copt într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor apoi se amestecă toate laolaltă cu mixerul (cu paletele de batere) la început scurt la viteză mică apoi la viteză maximă 2 minute până ce se obține un aluat omogen. Aluatul se toarnă în forma de copt și se nivelează. Peste aluat se așază prunele în formă de evantai cu partea interioară în sus.

3

Aluatul sfărâmicios

Se pune făina într-un vas de mixare, se amestecă cu zahărul cu scorțișoară, apoi se adaugă untul. Se amestecă toate laolaltă cu mixerul (cu paletele de batere) până ce se obține un aluat sfărâmicios. Firmiturile de aluat se împrăștie peste prune. Se pune la cuptor pentru aproximativ 50 de minute.

Cuptor electric 180 °C

recipe.preparation.gas 180 °C

Groove/Height: central

4

Forma cu prăjitură se scoate pe un grătar de bucătărie și se lasă să se răcească. Se desprinde apoi din formă.

Prăjitura se poate prepara și cu mere în loc de prune. În acest caz se folosesc 800 g de mere, de exemplu mere din soiul Elstar sau Ionatan. Merele se curăță de coajă și se taie felii.

Sau puteți prepara prăjitura cu o doză de felii de piersici scurse (masa scursă de 500 g), în acest caz piersicile se aranjează lăsând o margine liberă de circa 1 cm.

Dacă doriți să preparați prăjitura într-o tavă dreptunghiulară (40 x 30 cm) dublați cantitățile.