Flag

Prăjitură cu vișine și aluat sfărâmicios

despre 10 - 15 bucăți
Medie
60
Cu fructe
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
În funcţie de preferinţe, puteți să folosiți în prepararea prăjiturii cu vișine 1-2 linguri de vișinată.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
150 gfăină
1 vârf de cuțitPraf de copt Dr. Oetker
100 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 prizăsare
1ou
100 gunt sau margarină moale
Pentru umplutură
1 kgvișine
100 gzahăr
20 gAmidon alimentar Gustin Dr. Oetker
despre 1 lingurăzahăr
Pentru aluatul sfărâmicios
150 gfăină
100 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
100 gunt sau margarină moale

Afișare produse

Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1

Pentru aluat, se amestecă făina cu praful de copt. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, sarea, oul și untul sau margarina. Ingredientele se frământă cu mixerul, la început la viteză mică, apoi la viteză mare. Se continuă apoi frământarea manuală pe un blat tapetat ușor cu făină, până se obține un aluat omogen. Dacă aluatul se lipește, atunci se împachetează în folie de prospețime și se păstrează un timp la rece.

2

Trei sferturi din cantitatea de aluat se întinde pe fundul formei rotunde de copt (cu Ø 26 sau Ø 28 cm). Foaia de aluat se înţeapă în mai multe locuri cu o furculiță. Se fixează marginea formei de copt. Din restul de aluat se formează un rulou care se întinde pe marginea formei de copt, pe toată circumferința acesteia (înălțimea aluatului circa 2 cm). Forma se introduce în cuptor și se pre-coace.

Durată de coacere: despre 10 - 12 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C

3

Forma se așază pe un grătar de bucătărie lasând prăjitura să se răcească.

4

Pentru umplutură, se spală vișinele și se lasă la scurs într-o strecurătoare. Se scot sâmburii și se înlătură codițele. Vișinele se amestecă cu zahărul și se fierb într-o oală. Se lasă apoi la scurs într-o strecurătoare. Se colectează sucul rezultat și se măsoară 250 ml. In cazul in care nu se obțin 250 ml suc de vișine, se completează cu apă.

5

Amidonul alimentar se amestecă cu 4 linguri de suc de vișine. Restul de suc se aduce la fierbere. Se ia de pe foc și se adaugă amidonul, se amestecă bine și se mai dă o dată în clocot. Se încorporează vișinele, se potrivesc de gust adaugând zahăr, apoi se lasă să se răcească puțin. Umplutura se întinde peste aluatul pre-copt.

6

Pentru aluatul sfărâmicios, se cerne făina într-o oală și se amestecă cu zahărul și zahărul vanilinat. Se adaugă untul sau margarina. Ingredientele se amestecă omogen, folosind mixerul, spiralele de frământat, până se obține un aluat sfarămicios. Acesta se distribuie uniform peste vișine.

7

Forma de copt se reintroduce în cuptor și se coace la temperaturile indicate mai sus, pentru circa 40 de minute.

8

Prăjitura se desprinde din formă și se lasă pe un grătar de bucătărie să se răcească.

  • În funcţie de preferinţe, puteți să folosiți în prepararea prăjiturii cu vișine 1-2 linguri de vișinată.