Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Prăjitură de Crăciun, cu fructe

Prăjitură finlandeză tradițională de Crăciun, cu fructe confiate și migdale

despre 10 porții

grad de dificultate mediu 40 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Prăjitură de Crăciun, cu fructe

200 g unt
200 g zahăr
3 ouă
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
2 linguriță Praf de copt Dr. Oetker
400 g făină de grâu de grâu
50 g migdale curățate de coajă și mărunțite
200 g fructe confiate
2 linguriță Esență de rom 38 ml Dr. Oetker
100 ml lapte
pachet Fondant Dr. Oetker
10 g fructe confiate

Mod de preparare

Mod de preparare

1

Se unge bine cu unt și se tapetează cu pesmet o formă de copt de guguluf (Gugelfupf). Se preîncălzește cuptorul la 170°C.

2

Se freacă spumă untul moale împreună cu zahărul folosind mixerul electric. Se adaugă ouăle (la temperatura camerei), unul câte unul treptat, amestecând continuu. Se bate până ce se obține o compoziție spumoasă și omogenă.

3

Se amestecă laolaltă făina, zahărul vanilinat și praful de copt. Se adaugă migdalele mărunțite și fructele confiate și se amestecă bine.

4

Se încorporează în compoziție amestecul de făină împreună cu laptele și cu aroma de rom, amestecând încet, cu grijă.

5

Compoziția se toarnă în forma de copt, se nivelează și se coace în mijlocul cuptorului pentru circa 45-50 de minute. Se lasă să se răcească 15 minute în forma de copt apoi se răstoarnă pe un platou. Se lasă să se răcească complet.

6

Se decorează cu fondant și cu restul de fructe confiate sau cu ornamente din zahăr. Se păstrează în cutii metalice bine închise.

Informații nutriționale pentru rețeta Prăjitură de Crăciun, cu fructe

Per porție / bucată Per 100 g / ml

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii