Flag

Prăjitură de Paște

10 porții
Medie
40
Prăjitura de Paște cu aluat ușor, formă de iepuraș și ouă de Paște este delicioasă.
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru partea neagră
65 gunt nesărat (înmuiat)
65 gzahăr tos
1 plicZahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
1ou mediu
75 gfăină simplă
5 gPraf de copt Dr. Oetker
10 gCacao Dr. Oetker
30 mllapte
45 gchipsuri de ciocolată cu lapte
Pentru pandișpan
100 gunt nesărat (înmuiat)
100 gzahăr tos
1 plicZahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
2ouă medii
150 gfăină simplă
7,5 gPraf de copt Dr. Oetker
75 mllapte
Decor
45 mlsuc de portocale
150 gciocolată neagră
15 mlulei vegetal (1 lingură)
Ornamente colorate Dr. Oetker - Fire colorate de zahăr

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Ornamente colorate Dr. Oetker - Fire colorate de zahăr
1

Preîncălziți cuptorul la 180 °C/ 160 °C. Ungeţi și daţi cu făină tava de chec.

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 160 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C

2

Pregătiți amestecul de pandișpan închis la culoare

Amestecați untul într-un castron, cu mixerul, până devine cremos, apoi adăugați treptat zahărul și zahărul vanilat, amestecând până se omogenizează. Se adaugă oul și se amestecă timp de aproximativ jumătate de minut, la cea mai mare viteză. Se adaugă apoi făina cu praful de copt și cacao și se amestecă la viteză medie, adăugând treptat laptele. În cele din urmă, adăugați chipsurile de ciocolată. Turnați aluatul în tava de pâine și neteziți-l. Puneți tava la cuptor și coaceți timp de 30 minute. Lăsăm prăjitura în tavă 10 minute, apoi scoatem din tavă şi lăsăm pe un grătar să se răceasca complet.

Durată de coacere: 30 Minute

3

Curățați tava răcită și ungeți-o din nou cu făină. Preîncălziți cuptorul din nou la 180 °C/ 160 °C.

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

4

Pregătiți motivele de Paște

Tăiați prăjitura în felii de aproximativ 1 cm lățime, puneţi cele două bucăți într-un castron. Tăiați iepurașii mici (aproximativ 5 cm) sau alte motive de Paște din feliile de tort. Puneți și resturile de tort în bol. Aliniați iepurașii și puneți în centrul formei, lăsând aproximativ 1 cm liber.

5

Pregătiți amestecul pentru pandișpan

Puneţi untul într-un castron cu mixer până se omogenizează. Adăugați treptat zahărul și zahărul vanilat, amestecând până se formează un amestec omogen. Se amestecă fiecare ou timp de aproximativ 30 de secunde la cea mai mare viteză. Se amestecă făina cu praful de copt și se adaugă alternativ cu laptele la viteză medie. Turnați cu grijă aluatul în tavă pentru ca iepurașii să nu se miște. Puneți tava la cuptor pentru 35 minute. Lăsăm prăjitura în tavă 10 minute, apoi se scoate din tavă şi se lasă la răcit pe un grătar.

Durată de coacere: 35 Minute

6

Decor

Se sfărâmă restul prăjiturii în bol. Se adaugă sucul de portocale și se amestecă cu mixerul (padele) mai întâi la viteză mică, apoi la viteză medie. Formați aproximativ 16 ouă de aceeași dimensiune.

7

Topiți ciocolata neagră cu ulei la bain-marie la foc mic. Ungeți ouăle de prăjitură și checul cu stratul de ciocolată și decorați cu ornamente la alegere. Se lasă pe o bucată de foaie de copt. După aceea, puneți ouăle deasupra.

  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.