Flag

Prăjitură marmorată cu mac și vișine

despre 10 - 15 bucăți
Medie
40
Sărbătoriți Paștele cu o prăjitură marmorată cu mac și vișine, un desert care îmbină texturi și arome pentru o experiență de neuitat.
Pentru o sărbătoare de Paște cu un strop de inovație culinară, încercați prăjitura marmorată cu mac și vișine. Acest desert îmbină armonios textura crocantă a semințelor de mac cu dulceața vișinelor din compot și textura suculentă a mărului. Perfectă pentru a impresiona invitații la masa de Paște...
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Puteți prepara aluatul și sub forma unui aluat all-in. În acest caz, untul sau margarina nu trebuie topite, ci scoase cu ceva timp înainte din frigider, ca să nu fie prea tari.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
175 gunt sau margarină moale
1borcan compot de vișine (masa netă 370 g)
1măr
1 lingurăzeamă de lămâie
350 gfăină
1 plicPraf de copt Dr. Oetker
150 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
4ouă
150 mllapte
30 gsemințe mac
Pentru decorare prăjitură marmorată cu mac și vișine
2 lingurizahăr pudră

Afișare produse

Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1

Pentru aluat, se topește untul sau margarina într-un vas, apoi se lasă să se răcească. Vișinele se scurg într-o sită, apoi se lasă la uscat pe un șervețel de bucătărie. Mărul se curăță de coajă, se taie în sferturi, se scot semințele, se răzuiește și se stropește cu zeama de lămâie.

2

Se toarnă făina intr-un vas, care se poate închide cu capac (volum 3 l), și se amestecă cu praful de copt, zahărul și zahărul vanilinat.

3

Se adaugă ouăle, untul sau margarina, și laptele. Se pune capacul, se închide ermetic și se scutură energic vasul (pentru circa 15-30 de secunde), astfel încât să se omogenizeze amestecul.

4

Aluatul se împarte în două. Într-una din jumătăți se încorporează macul, iar în cealaltă se încorporează merele. Se toarnă în forma Gugelhupf (Ø 24 cm, unsă și tapetată cu făină) mai întâi aluatul cu mere, apoi se adaugă aluatul cu mac. Peste acesta se presară vișinele. Forma de copt se introduce în cuptor și se coace.

Durată de coacere: despre 50 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

5

Prăjitura se lasă circa 5 minute în formă, apoi se desprinde, se răstoarnă pe un grătar de bucătărie și se lasă la răcit.

  • Puteți prepara aluatul și sub forma unui aluat all-in. În acest caz, untul sau margarina nu trebuie topite, ci scoase cu ceva timp înainte din frigider, ca să nu fie prea tari.