Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Prăjitură Streusel

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Prăjitură Streusel

Tavă de copt (30 x 40 cm):

Pentru aluatul dospit:

75 g unt sau margarină moale
375 g făină
1 plic Drojdie Dr. Oetker
50 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
200 ml lapte călduț
1 priză sare

Pentru aluatul sfărâmicios:

300 g făină
15 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
jumătate de lingurița de scorțișoară
200 g unt moale

preparation

Mod de preparare

1

Pentru aluat, untul sau margarina se topește într-o oală, apoi se lasă să se răcească.

2

Făina se cerne într-un vas și se amestecă cu drojdia. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, sarea, laptele și untul sau margarina.

3

Ingredientele se amestecă cu mixerul, folosind spiralele de frământare, la început la viteză mică, apoi la viteză mare, timp de circa 5 minute, până se obține un aluat omogen. Aluatul acoperit se lasă într-un loc cald la dospit până ce își mărește vizibil volumul. (circa 20 de minute)

4

Aluatul din vas se răstoarnă pe un blat tapetat cu făină, se frământă puțin, apoi se întinde în tava de copt (unsă, 30 x 40 cm).

5

Pentru aluatul sfărâmicios (Streusel), se cerne făina într-un vas. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, scorțișoara și untul. Ingredientele se amestecă cu mixerul, până la obținerea unui aluat sfărâmicios (Streusel), apoi aluatul se repartizează peste foaia de aluat din tavă.

6

Aluatul se mai acoperă o dată și se lasă în continuare la dospit până când volumul se mărește vizibil (circa 15 minute). Apoi tava se introduce în cuptor și se coace

Cuptor electric 220 °C

Cuptor cu aer cald 200 °C

Durată de coacere: despre 15 - 20 Minute

7

Tava se așază pe un grătar de bucătărie, lasând prăjitura să se răcească

Se poate congela

despre 10 - 15 bucăți

grad de dificultate mediu 40 Minute

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii