Flag

Ruladă cu ciocolată și vanilie

despre 6 porții
Medie
60
Satisfacție pură: ruladă cu ciocolată și vanilie. Dulceață ciocolată se îmbină armonios cu aroma vaniliei, pentru o experiență delicioasă.
Descoperă echilibrul perfect al gusturilor în rulada cu ciocolată și vanilie. Ciocolata bogată și vanilia aromatică dansează împreună într-un desert uimitor. Fiecare înghițitură dezvăluie straturi fine și savoare intensă.
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Pentru blat
Tavă de copt tapetată cu hârtie de copt
Pentru Cremă
Mixer

Ingrediente

Pentru blat
3ouă
60 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 lingurițăEsență naturală de vanilie Madagascar
35 gfăină
15 gCacao Dr. Oetker
1 lingurițăPraf de copt Dr. Oetker
25 mllapte
25 gulei de floarea soarelui
Pentru Cremă
0,5 plicuriCremă pentru prăjituri cu gust de vanilie Dr. Oetker Preparare cu unt
125 mllapte rece (de la frigider)
75 gunt moale
Pentru decorare
100 gciocolată neagră
25 mlfrișcă lichidă
20 gunt

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Cremă pentru prăjituri cu gust de vanilie Dr. Oetker Preparare cu unt

Pregătirea cuptorului

Pornim cuptorul la 180 grade cu ventilație și pregătim tava, tapetând-o cu hârtie de copt.

1

Prepararea aluatului

Separăm albușurile de gălbenușuri din cele 3 ouă și batem spumă albușurile, împreună cu zahărul granulat și cu plicul de zahăr vanilinat, adăugate treptat în compoziție. Când este gata spuma, o aromăm cu o linguriță de esență de vanilie și încorporăm în ea și gălbenușurile, amestecate puțin înainte pentru omogenizare.

2

Cernem toate ingredientele uscate - făina, cacao și praful ce copt - și le adăugăm în spuma pregătită, amestecându-le cu spatula, după care vom adăuga laptele (la temperatura camerei) și uleiul. Amestecăm totul cu atenție ca să nu se facă cocoloașe.
Punem toată compoziția astfel obținută în tava pregătită în prealabil, o întindem într-un strat uniform și coacem apoi la cuptor circa 12-14 minute. 

3

Când este gata, înlăturăm tava, pudrăm partea de sus a pandișpanului obținut cu puțin amestec de zahăr pudră vanilinat și cacao ca să nu fie lipicioasă, punem o hârtie nouă de copt peste ea și întoarcem rulada pe partea opusă. Îndepărtăm apoi ușor hârtia cu care s-a copt și lăsăm blatul la răcit câteva minute.
 

4

Pregătirea cremei de vanilie

Pregătim o jumătate de plic din mixul de Cremă pentru prăjituri cu gust de vanilie și preparare cu unt precum și celelalte ingredientele necesare preparării acesteia, urmărind instrucțiunile de preparare înscrise pe plic. În cazul nostru vom folosi jumătate din fiecare ingredient necesar, adică 125 ml lapte rece și 75 g unt moale. Mixăm bine totul și punem apoi crema puțin la frigider.  

5

Prepararea ruladei cu ciocolată și vanilie

Când crema s-a răcit, o întindem uniform peste blat lăsând la margine circa 2 cm liberi pentru a nu curge cremă pe afară. Rulăm ușor rulada cu cremă, ajutându-ne de hârtia de copt, o strângem bine și o răcim la frigider minim 1 oră. 

6

Prepararea ganache-ului

Pentru realizarea ganache-ului de ciocolată, pentru glazură și decorarea ruladei, folosim 100 gr ciocolată neagră, din care răzuim mai întâi câțiva fulgi și îi păstrăm pentru decorul final iar restul din ciocolată o punem la topit, împreună cu 120 ml frișcă lichidă și cu aproximativ 20 g unt moale. 

7

După ce topim toate ingredientele de mai sus, și cât timp amestecul rezultat încă este lichid și călduț, îl turnăm peste rulada rece așezată în prealabil peste un grătar, care va ajuta să se scurgă surplusul de ciocolată. Nivelăm apoi glazura asfel încât rulada să fie cât mai bine îmbrăcată.


Decorarea ruladei cu ciocolată și vanilie

Decorăm la final cu fulgii de ciocolată rasă păstrați și cu cacao pudră. Punem rulada la răcit la frigider și după aceea se poate tăia și servi.