Flag

Ruladă de Paște

despre 1 bucată
Medie
40
O idee bună pentru masa de prânz
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
În loc de brânză de vaci se poate folosi brânză de capră proaspătă. După preferințe se poate asezona și cu nuci tocate.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
2 legăturipătrunjel
4albușuri
1 prafsare
4gălbenușuri
100 gsmântână
1 vârf de cuțitpiper măcinat
80 gfăină
1 plicPraf de copt cu Șofran Dr. Oetker
20 gAmidon alimentar Gustin Dr. Oetker
Pentru umplutură
70 gbrânză albastră (de exemplu Roquefort)
200 gsmântână
250 gbrânză de vaci proaspătă
1 lingurițămuștar (semi-iute)
25 gverdeță (diferite verdețuri) tocată (proaspătă sau congelată)
1 prafsare
1 vârf de cuțitpiper măcinat
4 feliișuncă

Afișare produse

Picture - Praf de copt cu Șofran Dr. Oetker
Picture - Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
1

Pentru preparea aluatului se bat spumă albuşurile cu sare, folosind mixerul electric la treapta medie de viteză. Gălbenușurile se amestecă cu smântâna şi cu piperul. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi amidonul. Compoziţia se încorporează în albuşul spumă, apoi totul se întinde în tava tapetată cu hârtie de copt. Se presară deasupra frunzele de pătrunjel, apoi se coace în cuptorul preîncălzit.

Durată de coacere: 10 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C

2

Aluatul copt se așază cu susul în jos pe o bucată de hârtie și se lasă să se răcească.

3

Pentru prepararea umpluturii se amestecă smântâna cu brânza de vaci, brânza Roquefort, muştarul și verdeața. Se condimentează cu sare şi piper. Se întinde amestecul de brânză în așa fel încât grosimea compoziției să fie mai mică spre margini. Se întind apoi feliile de șuncă și se rulează longitudinal. Se lasă în repaus aproximativ 1 oră, în frigider. Înainte de servire, rulada se taie felii.

  • În loc de brânză de vaci se poate folosi brânză de capră proaspătă. După preferințe se poate asezona și cu nuci tocate.