Flag

Sos de tomate mediteranean

5 borcane 250 ml
Medie
40
O rețetă delicioasă și practică
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Puteţi serviţi sosul cu carne la grătar sau cu paste calde.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Ingrediente
400 gardei gras galben
700 groșii
100 gmăsline negre fără sâmburi
1 lingurăulei
100 mloțet balsamic
175 gzahăr
sare
piper măcinat
0,5 plicuriGelfix 3:1 Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Gelfix 3:1 Dr. Oetker
1

Pregătire: Ardeii se curăţă, se taie în cubuleţe şi se cântăresc 400 g. Roşiile se spală, se taie în cubuleţe şi se cântăresc 700 g. Măslinele se taie rondele.

2

Mod de preparare: Uleiul se încinge într-o oală, iar apoi se căleşte ardeiul. Peste ardeiul călit se adaugă roşiile, măslinele şi oţetul, apoi se amestecă cu Gelfix Super 3:1 şi zahăr până la omogenizare. Compoziţia se pune la foc mare, amestecându-se continuu până dă în clocot. Apoi se lasă să fiarbă 15 minute, amestecând din când în când.Se asezonează cu sare şi piper şi se toarnă imediat în borcane. Se închid borcanele cu capace cu filet şi se lasă circa 5 minute să stea întoarse cu capacul în jos.

  • Puteţi serviţi sosul cu carne la grătar sau cu paste calde.