Flag

Ștrudel cu mere

despre 12 bucăți
Medie
40
Delicii austriece, pregătite românește
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
300 gfăină
100 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
175 gunt sau margarină moale
despre 2 linguriapă
Pentru umplutură
750 gmere
75 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 plicFinesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
125 gStafide aurii Dr. Oetker
100 gmigdale curățate de coajă și mărunțite
10 gAmidon alimentar Gustin Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Stafide aurii Dr. Oetker
Picture - Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
1

Mod de preparare: Se unge forma de copt cu puțin unt sau margarină. Se preîncălzește cuptorul.

2

Aluat: Se introduce făină într-un vas de mixat, peste care se adaugă restul de ingrediente și se amestecă, folosind mixerul, mai întâi la viteză mică, apoi la viteză mare, până se obține o compoziție omogenă. Aproximativ jumătate din cantitatea aluatului se întinde pe un blat de bucătărie, tapetat în prealabil cu hârtie de copt, a.î. să se obțină un dreptunghi cu dimensiunile de aproximativ 32 x 25 cm. Foaia de aluat se mută apoi în forma de copt. Restul de aluat se întinde în același mod, dar formându-se un dreptunghi de aproximativ 35 x 20 cm.

3

Umplutura: Se curăță merele de coajă, se taie cubulețe și se toarnă într-un vas de mixat. Se adaugă și se încorporează restul de ingrediente. Se întinde umplutura peste foaia de aluat și se nivelează (se păstrează aproximativ 2 cm liberi față de margine fără umplutură). Se adaugă apoi cealaltă foaie de aluat. Foile de aluat se lipesc apăsând cu o furculiță de jur împrejurul marginilor. Pe toată suprafața ștrudelului se fac mici înțepături cu ajutorul vârfului unui cuțit.

Durată de coacere: despre 35 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C


După coacere, ștrudelul se pudrează cu zahăr pudră, cât încă este în stare caldă.