Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Ștrudel cu mere

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Ștrudel cu mere

Pentru aluat:

300 g făină
100 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
175 g unt sau margarină moale
aproximativ 2 linguri apă

Pentru umplutură:

750 g mere
75 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 plic Finesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
125 g Stafide aurii Dr. Oetker
100 g migdale curățate de coajă și mărunțite
10 g Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker

Mod de preparare

Mod de preparare

1

Mod de preparare: Se unge forma de copt cu puțin unt sau margarină. Se preîncălzește cuptorul.

2

Aluat: Se introduce făină într-un vas de mixat, peste care se adaugă restul de ingrediente și se amestecă, folosind mixerul, mai întâi la viteză mică, apoi la viteză mare, până se obține o compoziție omogenă. Aproximativ jumătate din cantitatea aluatului se întinde pe un blat de bucătărie, tapetat în prealabil cu hârtie de copt, a.î. să se obțină un dreptunghi cu dimensiunile de aproximativ 32 x 25 cm. Foaia de aluat se mută apoi în forma de copt. Restul de aluat se întinde în același mod, dar formându-se un dreptunghi de aproximativ 35 x 20 cm.

3

Umplutura: Se curăță merele de coajă, se taie cubulețe și se toarnă într-un vas de mixat. Se adaugă și se încorporează restul de ingrediente. Se întinde umplutura peste foaia de aluat și se nivelează (se păstrează aproximativ 2 cm liberi față de margine fără umplutură). Se adaugă apoi cealaltă foaie de aluat. Foile de aluat se lipesc apăsând cu o furculiță de jur împrejurul marginilor. Pe toată suprafața ștrudelului se fac mici înțepături cu ajutorul vârfului unui cuțit.

Cuptor electric: 200°C

Cuptor cu aer cald: 180°C

Durată de coacere: aproximativ 35 Min.

După coacere, ștrudelul se pudrează cu zahăr pudră, cât încă este în stare caldă.

Informații nutriționale pentru rețeta Ștrudel cu mere

Per porție / bucată Per 100 g / ml