Flag

Tartă elevețiană din orez

despre 12 bucăți
Ușoară
40
Deliciu garantat
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
În funcție de preferință, tarta se poate decora cu zahăr pudră.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru umplutură
1 plicOrez desert cu gust de caise Dr. Oetker
75 gunt moale
75 gzahăr
2 plicuriZahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
1 plicFinesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
4ouă
100 gmigdale curățate de coajă și mărunțite
200 mlsmântână dulce (32% grăsime)
Pentru aluat
pachetaluat pentru foietaj
Adițional
100 gdulceață de caise
50 gStafide aurii Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Orez desert cu gust de caise Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
Picture - Stafide aurii Dr. Oetker
1

Se prepară orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Orezul fiert se lasă să se răcească puțin. Forma de copt se tapetează cu grăsime. Se preîncălzește cuptorul.

2

Aluatul din foietaj: Se decongelează, apoi se întinde în forma rotundă de copt, eventual se taie la dimensiuni, apoi se înțeapă de mai multe ori cu o furculiță. Se unge cu dulceața de caise și se presară cu stafide.

3

Umplutura: Într-un bol, se bate spumă untul cu mixerul, cu paletele de amestecare. Se adaugă treptat, sub amestecare continuă zahărul, zahărul vanilat și Finesse-ul până se obține o compoziție omogenă. Se încorporează fi ecare ou - câte un ou la fiecare jumătate de minut - cu mixerul, la viteză maximă. Se încorporează în continuare migdalele și smântâna dulce. La sfârșit, se încorporează orezul călduț, apoi compoziția se toarnă în forma de copt și se nivelează. Se introduce în cuptor și se coace.

Durată de coacere: despre 45 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

4

După coacere, forma de copt se lasă pe un grătar de bucătărie, se desprinde marginea laterală și se poate servi.

  • În funcție de preferință, tarta se poate decora cu zahăr pudră.