Flag

Tartă picantă

despre 12 bucăți
Ușoară
40
Ușor de preparat
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Tarta se servește caldă.
Recipe Tips
Pentru a intensifica gustul brânzei din cele două tipuri de aluat, puteți înlocui brânza Emmentaler cu brânza Pecorino, care are un gust mai puternic şi o concentraţie mare de sare. În funcție de preferințe, puteți reduce sau chiar elimina cantiatea de sare menţionată în reţetă.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluatul sfărâmicios
75 gpesmet
50 gbrânză rasă Emmentaler
50 gunt sau margarină moale
Pentru aluat
150 gmorcovi
150 gceapă verde (frunze)
3ouă
100 mlulei
125 gbrânză dulce degresată
100 gbrânză rasă Emmentaler
despre 1 lingurițăsare
piper măcinat
180 gfăină
2,5 lingurițe rasePraf de copt Dr. Oetker
Adițional
200 groșii

Afișare produse

Picture - Praf de copt Dr. Oetker
1

Mod de preparare: Pentru aluat, se curăță morcovii și se dau pe răzătoarea fină. Ceapa verde se spală și se taie rondele mici. Roșiile se spală. Tava de copt se unge. Se preîncălzește cuptorul.

2

Aluatul sfărâmicios: Se pun toate ingredientele într-un bol și se amestecă laolaltă cu mixerul cu paletele de batere, la început la viteză mică, apoi la viteză mare. Se prelucrează până se obțin frimituri de aluat de mărimea dorită.

3

Aluat: Se bat ouăle spumă într-un bol, cu mixerul (cu paletele de batere) la viteză mare, cca. 2 minute. Se încorporează uleiul și brânza dulce degresată. În continuare se încorporează brânza rasă, ceapa verde și morcovii. Se asezonează cu sare și piper. Făina se amestecă cu praful de copt cu șofran și se încorporează de asemenea. Aluatul astfel obținut se toarnă în tava de copt și se nivelează. Deasupra se așază roșiile și peste ele se presară aluatul sfărâmicios. Tava se introduce în cuptor.

Durată de coacere: despre 40 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

  • Tarta se servește caldă.
  • Pentru a intensifica gustul brânzei din cele două tipuri de aluat, puteți înlocui brânza Emmentaler cu brânza Pecorino, care are un gust mai puternic şi o concentraţie mare de sare. În funcție de preferințe, puteți reduce sau chiar elimina cantiatea de sare menţionată în reţetă.