Tort Cadou de Crăciun

Tort tematic în formă de Cadou: inspirație pentru sezonul de Crăciun

12 felii

grad de dificultate ridicat 240 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tort Cadou de Crăciun

Glazura de acoperire din marțipan și decorul:

Sucitor
Folie de prospețime (folie stretch)
2 Forme de copt cu margine detașabilă (diametru de 15 cm)
Hârtie de copt
Bol
Mixer cu palete de batere
Răzătoare
Storcător de citrice
Cuțit
Cuțit paletă
Paletă de netezire fondant
375 g zahăr pudră
600 g Marțipan Dr. Oetker
Colorant alimentar roșu Dr. Oetker

Blatul:

250 g unt moale
180 g zahăr
1 priză sare
4 ouă (mărime M)
2 portocale ecologice
250 g făină
70 g Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
2 lingurițe Praf de copt Dr. Oetker
1 linguriță scorțișoară

Crema:

1 portocală ecologică
60 g zahăr pudră
2 plicuri Întăritor de frișcă Dr. Oetker (16 g)
1 linguriță scorțișoară
250 g brânză Mascarpone rece (80% grăsime)
400 ml smântână pentru frișcă rece (30% grăsime)

Glazura:

350 g unt
350 g zahăr pudră
1 picătură Esență de vanilie Dr Oetker - fiole

preparation

Mod de preparare

1

Pregătirea decorului

Pentru a pregăti marțipanul cu care se va acoperi tortul și din care se vor pregăti decorurile, se încorporează prin frământare zahărul pudră în marțipan. Se colorează apoi marțipanul cu colorant alimentar roșu pentru a obține o nuanță de roz. Un sfert din cantitatea de marțipan se colorează în roșu intens și se modelează sub forma unui fundițe. Pentru aceasta, se întinde marțipanul într-o foaie cu grosimea de 5 mm din care se taie o bandă lungă, cu o crestătură în mijloc și cu marginile mai înguste. A se vedea modelul. Se îndoaie ambele capete spre mijloc și se presează. Se asigură cu folie de prospețime. Se decupează o fâșie de marțipan de cca 1,5 x 9 cm și se înfășoară în jurul mijlocului fundiței. Se lasă toate piesele astfel formate să se usuce la temperatura camerei cel puțin 24 de ore. Marțipanul neutilizat se păstrează înfășurat în folie de prospețime ca să nu se usuce.

2

Blatul

Pentru blat, se preîncălzește cuptorul (electric cu încălzire sus-jos la 180°C). Se tapetează cu hârtie de copt baza formelor de copt. Cu mixerul cu paletele de batere se freacă spumă untul cu zahărul și sarea. Se încorporează ouăle, unul câte unul pe rând. Se spală portocalele în apă fierbinte. Se usucă și se răzuiește coaja. Se stoarce sucul. Într-un al doilea vas de mixare (bol) se amestecă făina, făina de porumb, praful de copt, coaja rasă de portocală și scorțișoara. Se încorporează alternativ, pe rând amestecul de făină și sucul de portocale în untul frecat. Se continuă baterea până la obținerea unei compoziții legate, omogene. Compoziția se repartizează egal în cele două forme de copt și se coace circa 40 de minute. Se scot formele din cuptor și se lasă să se răcească complet. Apoi se scot blaturile din formele de copt și se îndepărtează hârtia de copt. Fiecare blat se taie în două, transversal astfel încât se vor obține 4 straturi de blat.

Cuptor electric 180 °C

Groove/Height: central

Durată de coacere: 40 Minute

3

Crema

Pentru a prepara crema, se spală portocalele în apă fierbinte, se usucă și apoi se răzuiește coaja. Se amestecă laolaltă zahărul pudră, întăritorul de frișcă, coaja rasă de portocale și scorțișoara. Cu mixerul se freacă brânza mascarpone până ce devine cremoasă, adăugând treptat smântâna, sub batere continuă. Imediat ce crema începe să se întărească se încorporează încet amestecul de zahăr și se bate până ce se obține o cremă legată, omogenă.

4

Asamblarea

Se așază una din foile inferioare de blat pe un platou de tort și se acoperă cu un strat de cremă. Se acoperă cu următoarea foaie de blat și se întinde un nou strat de cremă. Se așază cea de-a treia foaie de blat și peste aceasta se întinde un ultim strat de cremă. Se acoperă cu ultima foaie de blat apoi tortul se pune în frigider și se lasă să se răcească.

5

Glazura

Între timp, se prepară crema de acoperire. Cu mixerul se freacă spumă untul, zahărul și extractul de vanilie. Apoi se acoperă tortul în așa fel încât să nu rămână nicio porțiune neacoperită de cremă. Se pune înapoi în frigider și se lasă să se răcească. 

6

Decorarea

Se tapetează cu puțin zahăr pudră o suprafață de lucru și pe aceasta se întinde marțipanul roz sub forma unei foi subțiri. Cu această foaie subțire de marțipan se acoperă tortul. Se netezește cu paleta de netezit fondant. Se taie și se îndepărtează orice surplus de foaie de marțipan de la baza tortului. Din marțipanul roșu se taie două fâșii de circa 40 x 3 cm fiecare. Cu puțină apă aceste fâșii se lipesc peste tort așezate astfel încât să dea impresia unor șnururi de cadou. Se decupează două benzi de cca 18 x 3 cm care se așază deasupra pe tort formând mici valuri pentru efect cât mai realist. La final se așază deasupra fundița pregătită anterior, uscată. Se îndepărtează folia de prospețime.

Consimțământul pentru urmărire

Ne-am bucura dacă ați fi de acord ca noi și partenerii noștri să folosim cookie-uri și tehnologii similare pentru a înțelege modul în care utilizați site-ul nostru web. Acest lucru ne permite să înțelegem mai bine comportamentul Dvs. ca utilizator și să adaptăm site-ul nostru în consecință. Mai mult, noi și partenerii noștri am dori să folosim aceste date pentru oferte personalizate pe platformele partenerilor noștri. Dacă sunteți de acord, vă rugăm să faceți clic pe „De acord”. Vă rugăm să consultați politica noastră de confidențialitate pentru informații detaliate. Vă puteți răzgândi în orice moment.

Caracteristici necesare

Avem nevoie de aceste cookie-uri și tehnologii similare pentru a permite funcțiile de bază ale site-ului nostru web. Aceasta include, de exemplu, salvarea acestor setări. Aceste sunt strict necesare și nu pot fi închise.

Active permanent

Analize analitice și pesonalizare

În plus, am dori să aflăm mai multe despre modul în care utilizați site-ul nostru web pentru a-l optimiza pentru dvs. și pentru alți utilizatori. În acest scop, folosim cookie-uri și tehnologii similare care cartografiază comportamentul utilizatorilor și astfel ne ajută să îmbunătățim oferta noastră pentru dvs.

da

Nu

(Re-) Marketing / partajare date cu terți

Pentru a ne asigura că ne putem adapta campaniile de marketing în funcție de nevoile dvs., colectăm modul în care ajungeți pe site-ul nostru web și modul în care interacționați cu reclamele noastre. Acest lucru ne ajută să îmbunătățim nu numai reclamele noastre, ci și conținutul nostru. Partenerii noștri de marketing folosesc, de asemenea, aceste informații în scopuri proprii, de ex. pentru a vă personaliza contul sau profilul pe platforma lor.

da

Nu