Flag

Tort cu brânză proaspătă și ananas

despre 10 - 15 bucăți
Medie
40
O rețetă de desert simplu și gustos
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
100 gfăină
25 gAmidon alimentar Gustin Dr. Oetker
3 lingurițePraf de copt Dr. Oetker
125 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 prafsare
3ouă
125 gunt sau margarină moale
Pentru cremă
6 foiGelatină Dr. Oetker
400 gbrânză dulce degresată
150 gzahăr
1 - 2 plicuriFinesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
2 lingurizeamă de lămâie
1 conservăananas
500 mlfrișcă
Pentru decorare
40 gfulgi nucă de cocos
5 - 8 buc.ananas

Afișare produse

Picture - Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Gelatină Dr. Oetker
1

Pentru aluat, se amestecă făina cu amidonul și cu praful de copt, apoi amestecul se cerne într-un vas. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, sarea, ouăle și untul sau margarina.

2

Se amestecă ingredientele, folosind mixerul, la viteză mare, timp de circa 2 minute, până se obține un aluat omogen. Aluatul se toarnă în forma de copt (Ø 26 cm),unsă și tapetată cu hârtie de copt în prealabil, apoi se nivelează și se coace.

Durată de coacere: despre 25 - 30 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

3

Blatul se desprinde din forma de copt, se răstoarnă pe un grătar de bucătărie, se desprinde hârtia de copt și se lasă să se răcească.

4

Pentru cremă, se înmoaie gelatina în apă rece conform indicațiilor de pe plic. Brânza proaspătă se amestecă cu zahărul, coaja de lămâie și zeama de lămâie. Ananasul se mărunțeste și împreună cu sucul din cutie, se încorporează în masa de brânză.

5

Gelatina se stoarce ușor, apoi se pune într-un vas și se dizolvă la foc mic, sub amestecare continuă. Se încorporează gelatina în masa de brânză. Frișca se mixeaza spumă tare și se încorporează de asemenea în masa de brânză.

6

Blatul se așază pe un platou de tort și se înconjoară cu inelul formei de copt. Crema se toarnă peste blat și se nivelează. Tortul se păstrează la rece circa 3 ore.

7

Fulgii de nucă de cocos se caramelizează într-o tigaie, la foc mic, amestecând ocazional. Se lasă apoi să se răcească. Inelul formei de copt se desprinde de blat și se îndepărtează cu grijă. În funcție de preferințe, tortul se poate decora cu fulgii de nucă de cocos și cu bucăți de ananas.