Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Tort cu brânză și frișcă

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tort cu brânză și frișcă

Formă rotundă de copt (Ø 26 cm):

Pentru aluat:

150 g unt sau margarină moale
150 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 praf sare
3 ouă
150 g făină
1 linguriță rasă Praf de copt Dr. Oetker

Pentru cremă:

8 foaie Gelatină Dr. Oetker
1 cutie mandarine conservate (masa scursă 175 g)
750 g brânză degresată
150 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
100 ml suc de mandarine
1 plic Finesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
2 lingură zeamă de lămâie
500 ml frișcă

Pentru decorare:

20 g zahăr pudră

Mod de preparare

Mod de preparare

1

Pentru aluat, untul sau margarina se freacă spumă folosind mixerul cu paletele de batere, la viteza maximă. Treptat se încorporează zahărul, zahărul vanilinat și sarea și se amestecă, până când se obține o compoziție omogenă.

2

Se încorporează pe rând ouăle (se mixează fiecare ou circa jumătate de minut). Se amestecă făina cu praful de copt şi se încorporează în aluat folosind mixerul, la viteză medie.

3

Aluatul se întinde în forma de copt (unsă, Ø circa 26 cm), apoi se nivelează. Se introduce în cuptor și se coace.

Cuptor electric: 180 °C

Cuptor cu aer cald: 160 °C

Durată de coacere: aproximativ 25 - 30 Min.

4

Se desprinde blatul din forma de copt și se lasă să se răcească pe un grătar de bucătărie. Apoi se taie orizontal în două părți iar cea de jos se așază pe un platou pentru tort.

5

Pentru cremă, se înmoaie gelatina în apă rece. Mandarinele se lasă la scurs într-o sită, sucul se colectează și se măsoară 100 de ml. Brânza se amestecă cu zahărul, zahărul vanilinat, sucul de mandarine și cu coaja de lămâie.

6

Gelatina se stoarce ușor apoi se încălzește la foc mic într-un vas, amestecând continuu, până când se dizolvă. Se încorporeaza gelatina cu crema de brânză.

7

Frișca se mixează spumă tare, apoi se încorporează în cremă. De jur împrejurul foii de jos a blatului se așază marginea formei de copt, iar peste ea se presară mandarinele. Se adaugă apoi crema de brânză cu frișcă și se nivelează.

8

Foaia de deasupra se taie în 12 sau în 16 felii care se așază peste cremă, apoi se apasă ușor. Tortul se păstrează la rece minim 3 ore.

9

Se desprinde marginea formei de copt şi se presară zahăr pudră peste tort. Tortul se servește după ce în prealabil a stat la frigider.

Informații nutriționale pentru rețeta Tort cu brânză și frișcă

Per porție / bucată Per 100 g / ml

Clasic

despre 10 - 15 bucăți

grad de dificultate mediu 40 Minute

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii