Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Rețeta: Tort cu cremă de vanilie

Gust intens de vanilie pentru toată familia

1 bucată

grad de dificultate mediu 20 Minutes

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tort cu cremă de vanilie

Pentru aluat:

6 ouă
150 g făină
3 g Bicarbonat de sodiu alimentar Dr. Oetker
3 linguri apă caldă
165 g zahăr tos

Pentru sirop:

100 g zahăr tos
100 ml apă
1 linguriță Esență de rom 38 ml Dr. Oetker

Pentru cremă:

1 plic Cremă pentru prăjituri cu gust de vanilie cu preparare cu unt
250 ml lapte rece (de la frigider)
150 g unt moale

Adițional:

300 g dulceață de căpșuni
frunze de mentă

Mod de preparare

Mod de preparare

1

Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă cu cele 165 de g de zahăr tos. Peste gălbenușuri se adaugă cele 3 linguri de apă și 3 g de Bicarbonat de sodiu alimentar și se amestecă până se omogenizează bine. Când albușurile sunt gata, se adaugă peste compoziția de gălbenușuri și se mixează ușor, adăugând treptat și cele 150 de g de făină. Compoziția se toarnă într-o formă pentru copt cu diametrul de 26 de cm și se dă la cuptorul preîncălzit pentru circa 30-35 de min.

Cuptor electric: 180°C

Cuptor cu aer cald: 160°C

Durată de coacere: 30 - 35 Min.

2

Între timp, se prepară siropul cu 100 ml apă peste care se adaugă 100 g de zahăr tos și 1 linguriță esență de rom. Se amestecă la foc mediu până devine o compoziție mai consistentă, ca un sirop.

3

Pentru prepararea cremei cu unt se toarnă laptele rece într-un bol suficient de adânc. Peste adăugăm plicul cu mixul pentru crema de vanilie și 150 de g de unt moale (la temperatura camerei). Se amestecă cu mixerul la viteză mică la început, apoi la viteză mare timp de 3-4 minute.

4

După ce blatul se răcește, se taie o dată longitudinal (se obțin două jumătăți de blat). Siropul se împarte și el în două și se stropesc cele două jumătăți de blat. La mijloc, se adaugă dulceața de căpșuni și peste turnăm o parte din crema de vanilie, acoperind uniform stratul de dulceață. Punem și cealaltă jumătate de blat și turnăm siropul rămas. Adăugăm restul de cremă de vanilie și îmbrăcăm uniform tortul. Se ornează, după preferințe, cu frunze de mentă și căpșuni.

Informații nutriționale pentru rețeta Tort cu cremă de vanilie

Per porție / bucată Per 100 g / ml