Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Tort cu marţipan

Un tort pentru orice ocazie

1 bucată

grad de dificultate mediu 60 Minutes

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tort cu marţipan

Pentru aluat:

4 ouă
80 g zahăr
40 ml ulei
70 g Glazură ciocolată neagră Dr. Oetker
½ plic Marțipan Dr. Oetker
120 g făină
2 lingurițe Praf de copt Dr. Oetker

Pentru umplutură:

500 ml frișcă
1 plic Gelatină Dr. Oetker
50 ml apă călduță
30 g Glazură ciocolată neagră Dr. Oetker
1 plic Marțipan Dr. Oetker

Pentru glazurare:

1 lingură dulceață de caise
1 plic Glazură ciocolată neagră Dr. Oetker

Formă rotundă de copt (Ø 26 cm)

Mod de preparare

Mod de preparare

1

Pentru prepararea aluatului se bat spumă ouăle cu zahărul, se adaugă uleiul, glazura de ciocolată și marțipanul. Se amestecă făina cu praful de copt şi se încorporează în compoziție. Compoziția astfel preparată se toarnă în forma de copt unsă și tapetată cu făină și se coace în cuptorul preîncălzit.

Cuptor electric: 180°C

Cuptor cu aer cald: 160°C

Durată de coacere: 20 Min.

2

Blatul copt se lasă să se răcească pe un grătar și apoi se taie pe orizontală în două părți.

3

Pentru prepararea cremei se bate spumă frișca, se înmoaie gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj și apoi se încorporează în frișcă. Jumătate din frișcă se amestecă cu marțipanul ras, iar cealaltă jumătate se amestecă cu glazura de ciocolată. Se așează jumătatea de jos a blatului în forma de tort, apoi peste ea se întinde crema cu marțipan, iar în continuare peste crema cu marțipan se întinde ușor crema de frișcă cu glazura de ciocolată. Se acoperă cu jumătatea de sus a blatului și se păstrează circa 1 oră în frigider pentru întărirea cremei.

4

Pentru decor se unge tortul cu gem, se prepară glazura conform indicațiilor de pe plic și se acoperă tot tortul cu glazură. Până la servire se păstrează în frigider.

Informații nutriționale pentru rețeta Tort cu marţipan

Per porție / bucată Per 100 g / ml