Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Tort cu mere

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tort cu mere

Pentru aluat:

2 ouă
50 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
despre 10 picături Esență de migdale 38 ml Dr. Oetker
50 g făină
20 g Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
1 linguriță rasă Praf de copt Dr. Oetker
30 g semințe mac

Pentru umplutură:

500 g mere
suc de lămâie
3 plicuri Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
200 ml suc de mere
200 ml suc de soc
1 plic Original Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker

Pentru cremă:

4 foi Gelatină Dr. Oetker
250 g brânză Mascarpone
250 g brânză dulce degresată
50 g zahăr
2 vârfuri de cuțit cuișoare măcinate
250 ml suc de soc

Pentru decorare:

200 g Spumă pentru deserturi cu gust de Frișcă Dr. Oetker
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 plic Întăritor de frișcă Dr. Oetker
1 lingură semințe mac

preparation

Mod de preparare

1

Se unge forma cu grăsime și se tapetează cu hârtie de copt.

2

Într-un recipient se bat ouăle spumă timp de 1 minut, la viteza cea mai mare a mixerului. Se amestecă zahărul cu zahărul vanilinat și se presară peste ouă. Compoziția obținută se mai bate încă 2 minute. Se încorporează esența. Se adaugă și se amestecă, la viteza cea mai mică, făina cu gustinul, praful de copt și macul. Aluatul se întinde în tava de copt. Tava se introduce la cuptor, în partea de mijloc.

Cuptor electric 180 °C

Cuptor cu aer cald 160 °C

Durată de coacere: 20 Minute

3

Se desprinde marginea formei de prăjituri. Blatul se răstoarnă pe un grătar de bucătărie, ce in prealabil a fost căptușit cu hârtie de copt. Apoi se lasă la răcit.

4

Se înlătură hârtia de copt și blatul se așază pe un platou de tort, prevăzut cu inel. Merele se decojesc și se taie mărunt. Se amestecă merele cu sucul de la o lămâie, zahărul vanilinat, 100 ml suc de mere și sucul de soc și se aduc la punctul de fierbere. Praful de pudding se amestecă cu restul sucului de mere și se toarnă peste compoziția cu mere. Se mai lasă la fiert apoi încă 1 minut. Compoziția obținută se întinde peste blat și se lasă la răcit.

5

Se înmoaie gelatina conform instrucțiunilor de pe pachet. Într-un recipient se amestecă brânza Mascarpone, brânza dulce degresată, zahărul și cuișoarele cu ajutorul unui mixer. Se încorporează sucul de soc. Gelatina se dizolvă conform instrucțiunilor de pe pachet. Mai intâi se amestecă gelatina cu 4 linguri din cremă, folosind un tel, apoi cu restul de cremă. Crema rezultată se întinde uniform peste umplutura cu măr. Tortul se păstrează la frigider pentru minim 5 ore, cel mai bine pe timpul nopții.

6

Se înlătură inelul de tort. Se bate tare frișca cu zahărul vanilinat și întăritorul de frișcă. Frișca se întinde peste cremă și apoi se presară macul.

Ispită dulce

despre 10 - 15 porții

grad de dificultate mediu 40 Minute

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii