Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Tort cu mere și scorțisoară

recipe-Tort cu mere și scorțisoară

Un desert apreciat, foarte ușor de preparat

1 bucată

grad de dificultate mediu 40 Minutes

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tort cu mere și scorțisoară

Pentru aluat:

200 g unt moale
150 g zahăr pudră
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 plic Finesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
4 ouă
200 g făină
½ plic Praf de copt Dr. Oetker

Adițional:

100 g fulgi de migdale

Pentru umplutură:

500 g mere
suc de lămâie
1 vârf de cuțit scorțișoară
300 ml suc de mere
2 plicuri Tort-Gelee Transparent Dr. Oetker
20 g zahăr
aproximativ 1 linguriță Esență naturală de mentă americană Dr. Oetker

Pentru cremă:

400 ml smântână dulce (32% grăsime)
3 linguri zahăr pudră
1 vârf de cuțit scorțișoară
1 plic Gelatină Dr. Oetker
70 ml suc de mere

Mod de preparare

Mod de preparare

1

Se amestecă untul cu zahărul pudră, zahărul vanilinat şi plicul de Finesse până se obţine o spumă. Se adaugă treptat ouăle. Făina se amestecă cu praful de copt și se amestecă în compoziția de mai sus. Se toarnă aluatul într-o formă cu inel detașabil unsă, tapetată cu făină (cu diametrul de 26 cm), se întinde uniform şi se presară cu fulgi de migdale. Forma se introduce în jumătatea inferioară a cuptorului preîncălzit.

Cuptor electric: 180°C

Cuptor cu aer cald: 160°C

Durată de coacere: 45 Min.

2

Pentru umplutură se taie merele în felii subţiri. Se amestecă bine cu sucul de la o lămâie, scorţişoara, sucul de mere, zahărul şi Tort Gelle şi se fierbe acoperit până se înmoaie. Blatul rece se taie o dată și se întinde umplutura pregătită mai sus.

3

Pentru cremă se bate smântâna cu zahărul pudră şi scorţişoara. Se pregăteşte gelatina conform instrucţiunilor de pe plic şi se încălzeşte împreună cu sucul de mere. Se amestecă gelatina cu 1/3 din frişca bătută. Se adaugă restul de frişcă şi se amestecă uşor. Se întinde uniform crema pe umplutura rece. Se acoperă cu cel de-al doilea blat de tort, se apasă uşor şi se dă la rece o oră.

Informații nutriționale pentru rețeta Tort cu mere și scorțisoară

Per porție / bucată Per 100 g / ml