Flag

Tort italian cu spanac

despre 12 bucăți
Dificilă
60
Aspect inedit
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
În locul spanacului proaspăt, puteți folosi 1 kg de spanac congelat.
Recipe Tips
Foloseşte pătrunjelul şi în felurile principale ale meniului de zi cu zi, pentru conţinutul bogat de Fier, care ajută la prevenirea anemiei.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
500 gfăină
0,5 lingurițesare
6 linguriulei
250 mlapă
Pentru umplutură
1 kgfrunze de spanac
2căței de usturoi
30 gunt
despre 2 lingurițepătrunjel
500 gurdă
50 gparmezan ras
despre 20 gAmidon alimentar Gustin Dr. Oetker
1 lingurăorez cu bob lung
1 plicFinesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
1 prafsare
piper măcinat
nucșoară măcinată
Adițional
despre 100 mlulei
6ouă
25 gparmezan ras

Afișare produse

Picture - Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
1

Forma de copt rotundă se unge. Se preîncălzește cuptorul.

2

Aluatul: Făina se pune într-un bol. Se adaugă restul ingredientelor și se amestecă cu mixerul, cu paletele de frământat, cca. 5 minute, până ce se obține un aluat neted, elastic. Se continuă frământarea pe un blat, se porționează în 12 bucăți din care se formează bile. Acestea, acoperite cu un prosop umed, se lasă în repaus cca. 1 oră.

3

Umplutura: Frunzele de spanac se aleg, se spală și se scurg bine. Usturoiul se curăță și se taie fi n. Untul se topește într-o cratiță. Usturoiul se călește puțin, apoi se adaugă spanacul și se amestecă bine. Spanacul se lasă apoi la scurs pe o sită. Pătrunjelul se spală și se taie fin. Spanacul se amestecă cu urda, pătrunjelul, orez, parmezan, amidon Gustin și Finesse. Se potrivește de gust cu sare, piper și nucșoară.

4

Bilele de aluat se întind pe un blat tapetat ușor cu făină în foi rotunde (cu diametrul de cca. 26 cm) - eventual se pot întinde și prin tragere cu mâna. 5 astfel de foi se ung cu ulei folosind o pensulă și se așază apoi una peste cealaltă în forma de copt. Deasupra se pune cea de-a șasea foaie. Restul bucăților de aluat se întind, fi ecare foaie se înțeapă apoi de mai multe ori cu o furculiță, se unge cu ulei, se așază una peste cealaltă și se lasă deoparte.

5

Umplutura se întinde în forma de copt. În umplutură se formează cu o lingură 6 adâncituri în care se așază câte un ou crud (desfăcut din coajă). Se presară parmezan și apoi se așază stiva de foi pusă deoparte. Se introduce în cuptor și se coace.

Durată de coacere: despre 90 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

6

Tortul cu spanac se lasă la răcit pe un grătar de bucătărie apoi se desprinde din formă. Tortul se poate servi atât cald cât și rece.

  • În locul spanacului proaspăt, puteți folosi 1 kg de spanac congelat.
  • Foloseşte pătrunjelul şi în felurile principale ale meniului de zi cu zi, pentru conţinutul bogat de Fier, care ajută la prevenirea anemiei.