Flag

Tort Limoncello

despre 16 bucăți
Medie
60
Tortul Limoncello, o simfonie rafinată de arome citrice
Perfect pentru orice ocazie specială sau pur și simplu pentru a aduce un strop de rafinament într-o zi obișnuită, tortul Limoncello cu cremă de lămâie este un festin pentru simțuri. Fiecare înghițitură vă va răsfăța papilele gustative, oferind o experiență culinară memorabilă și plină de rafiname...
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Serviți tortul Limoncello ca un desert răcoritor, la orice oră din zi.
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
80 gfăină
2 lingurițe rasePraf de copt Dr. Oetker
60 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
60 gunt sau margarină moale
2ouă
Pentru cremă tort Limoncello
150 giaurt
1,5 plicuriGelatină albă Dr. Oetker
150 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 plicFinesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
1 lingurăsuc de lămâie
150 mllichior lămâie
400 mlsmântână dulce (32% grăsime)
Adițional
400 gfructe de pădure congelate
1 plicGelatină albă Dr. Oetker
1 lingurăsuc de lămâie
50 gzahăr

Afișare produse

Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Gelatină albă Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Gelatină albă Dr. Oetker
1

Pentru crema de decor, fructele de pădure se lasă la dezghețat. Forma de copt se unge și se tapetează cu hârtie de copt. Se preîncălzește cuptorul.

2

Aluat tort Limoncello

Făina se amestecă cu praful de copt într-un bol. Se adaugă restul ingredientelor, apoi se amestecă cu mixerul, cu paletele de batere, la început la viteză mică, apoi la viteză maximă, cca. 2 minute, până se obține un aluat neted, omogen. Aluatul se întinde în forma de copt. Se introduce în cuptor și se coace. Grătar: la mijlocul cuptorului

Durată de coacere: despre 10 - 15 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

3

După coacere, marginea laterală se desprinde și se dă la o parte. Blatul se răstoarnă pe o hârtie de copt așezată pe un grătar de bucătărie, se îndepărtează fundul formei de copt și se lasă la răcit.

4

Crema de lămâie

Se amestecă iaurtul cu zahăr, zahăr vanilinat, Finesse, zeamă de lămâie și lichior. Gelatina se pregătește conform indicațiilor de pe plic. Mai întâi, se amestecă 4 linguri de compoziție de iaurt cu gelatina, folosind un tel, apoi se amestecă și restul compoziției de iaurt. Smântâna rece se bate frișcă cu ajutorul unui mixer la viteză mică. Când masa de iaurt a început să gelifice, se încorporează frișca.

5

Crema suplimentară

Gelatina se pregătește conform indicațiilor de pe plic. Fructele de pădure se pasează împreună cu zeama de lămâie. Piureul de fructe se strecoară printr-o sită și se amestecă cu zahărul și cu zahărul vanilinat. Mai întâi, se amestecă 2 linguri de piure de fructe cu gelatina dizolvată, apoi se amestecă restul de piure și restul de fructe decongelate.

6

Blatul se așază pe un platou de tort, se montează de jur împrejurul lui marginea formei de copt (diametru de 28 cm). Prima dată se toarnă peste blat crema de lămâie și se nivelează. Crema de fructe de pădure se repartizează deasupra apoi cu o furculiță se marmorează. Tortul se lasă minim 3 ore la rece, în frigider. Marginea formei de copt se desprinde cu grijă și se îndepărtează.

  • Serviți tortul Limoncello ca un desert răcoritor, la orice oră din zi.
  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.