Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Tort Limoncello

Plăcut și răcoritor

despre 16 bucăți

grad de dificultate mediu 60 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tort Limoncello

Formă rotundă de copt (Ø 28 cm):

Pentru aluat:

80 g făină
2 lingurițe rase Praf de copt Dr. Oetker
60 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
60 g unt sau margarină moale
2 ouă

Pentru cremă:

150 g iaurt
1,5 plicuri Gelatină albă Dr. Oetker
150 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 plic Finesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
1 lingură suc de lămâie
150 ml lichior lămâie
400 ml smântână dulce (32% grăsime)

Adițional:

400 g fructe de pădure congelate
1 plic Gelatină albă Dr. Oetker
1 lingură suc de lămâie
50 g zahăr

preparation

Mod de preparare

1

Pentru crema de decor, fructele de pădure se lasă la dezghețat. Forma de copt se unge și se tapetează cu hârtie de copt. Se preîncălzește cuptorul.

2

Aluatul: Făina se amestecă cu praful de copt într-un bol. Se adaugă restul ingredientelor, apoi se amestecă cu mixerul, cu paletele de batere, la început la viteză mică, apoi la viteză maximă, cca. 2 minute, până se obține un aluat neted, omogen. Aluatul se întinde în forma de copt. Se introduce în cuptor și se coace. Grătar: la mijlocul cuptorului

Cuptor electric 180 °C

Cuptor cu aer cald 160 °C

Durată de coacere: despre 10 - 15 Minute

3

După coacere, marginea laterală se desprinde și se dă la o parte. Blatul se răstoarnă pe o hârtie de copt așezată pe un grătar de bucătărie, se îndepărtează fundul formei de copt și se lasă la răcit.

4

Crema de lămâie: Se amestecă iaurtul cu zahăr, zahăr vanilinat, Finesse, zeamă de lămâie și lichior. Gelatina se pregătește conform indicațiilor de pe plic. Mai întâi, se amestecă 4 linguri de compoziție de iaurt cu gelatina, folosind un tel, apoi se amestecă și restul compoziției de iaurt. Smântâna rece se bate frișcă cu ajutorul unui mixer la viteză mică. Când masa de iaurt a început să gelifice, se încorporează frișca.

5

Crema suplimentară: Gelatina se pregătește conform indicațiilor de pe plic. Fructele de pădure se pasează împreună cu zeama de lămâie. Piureul de fructe se strecoară printr-o sită și se amestecă cu zahărul și cu zahărul vanilinat. Mai întâi, se amestecă 2 linguri de piure de fructe cu gelatina dizolvată, apoi se amestecă restul de piure și restul de fructe decongelate.

6

Blatul se așază pe un platou de tort, se montează de jur împrejurul lui marginea formei de copt (diametru de 28 cm). Prima dată se toarnă peste blat crema de lămâie și se nivelează. Crema de fructe de pădure se repartizează deasupra apoi cu o furculiță se marmorează. Tortul se lasă minim 3 ore la rece, în frigider. Marginea formei de copt se desprinde cu grijă și se îndepărtează.

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii